"איפה אפשר לאכול בתל-אביב ברמה גבוהה בהכשר מהודר?" שאלה שכנראה לא מעסיקה את רובכם, אבל בכל זאת כנראה לעיתים מעסיקה יותר אנשים משחשבתם. בין עם זה אדם חרדי שנדרש לעשות באזור פגישה עסקית עם מישהו מהעולם שבחוץ, או חוזר בתשובה שמבקש לפגוש את משפחתו, או חלילה להיפך…
בדיוק בשביל האנשים האלה, ר' אבי ארבוב, יצא למהלך אמיץ, ופתח מסעדה במתחם התחנה בתל אביב, בכשרות מהדרין של הרב יוסף גרלצקי שליח ורב מרכז העיר תל אביב – מסעדת רג'ינה.
לא תופתעו לגלות כמובן שארבוב הוא חסיד חב"ד. "בעצם כל העניין של מסעדה כשרה בלב תל אביב, מגיעה בעקבות הוראות רבות שראינו מהרבי לר' זושא ריבקין ע"ה בנושא, שפתח בזמנו את המסעדה בתל אביב דווקא בכדי שאנשים שרוצים לאכול כשר מהודר גם בלב תל אביב זה יתאפשר להם", הוא מסביר מה הוביל אותו למהלך.
הוא לא נולד לעולם המסעדנות, כמו חב"דניק ממוצע, הוא היה עד לאחורה שליח. "לפני כ-3 שנים חזרנו אני ואשתי משליחות בברזיל. לאחר חזרתנו פנה אליי הרב יוסף גרלצקי שליח ורב מרכז העיר תל אביב, וביקש ממני לעזור לו לפתח את אחד המבצעים החשובים של הרבי: 'מבצע כשרות', ולפתוח מסעדה איכותית וברמה גבוהה, ושתתן מענה כשרותי הכי מהודר".
הוא בהחלט שואף שהמסעדה תצליח מבחינה כלכלית, אבל המניע העיקרי שלו הוא האידיאל: "העובדה שיש לכל יהודי אפשרות לשבת במסעדה כשרה למהדרין, בלי להתפשר, בלב תל-אביב – היא בעבורי סיפוק אדיר. אני חש שיש לנו סייעתא דשמיא".
על רקע רפורמת הכשרות ההרסנית, ארבוב מתייצב לימין משגיחי הכשרות: "מי שחושב שעסק מזון לא צריך פיקוח – פשוט טועה. זה כמו לקיים בחירות בלי משקיפים ומפקחים. בזכות המשגיחים יכול הסועד לתת אמון בכשרות המקום. הכשרות אינה פוגעת באיכות המזון. להפך, היו אצלנו תיירים לא-יהודים שנהנו כל-כך עד שביקשו אותה מנה שוב ושוב. הם התעניינו במקור הבשר וסיפרתי להם שהוא מכפר חב"ד. המדריך שלהם אמר לי שהם אכלו השבוע בכל רחבי הארץ, ולדבריהם זה הבשר הטעים ביותר שטעמו".
"מה שמלווה אותי ונותן לי כוחות יום יום זה דבר ראשון עצם קיומה של המסעדה, שאני סבור שעושה נחת רוח לרבי. המסעדה ממוקמת בלב ת"א ומטרתה לאחד ולחבר בין כל חלקי העם. כידוע שאוכל גורם לקרב לבבות", הוא חותם את המוטו של העסק.
אחלה מסעדה שבעולם ,
מסעדה מהממת! טעימה מאוד וגם מעוצבת בסטייל. אכן זאת זכות אדירה שלכם