מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
מצרכים
לעוגה:
150 גרם שוקולד פרה מריר קצוץ גס
4 ביצים L
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 כפות מחית פיסטוק (לא חובה)
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
160 מ"ל (2/3 כוס) חלב או מים
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
175 גרם (כוס ורבע) קמח
70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
כפית וחצי אבקת אפייה
200 גרם פיסטוקים קצוצים גס
לקישוט:
20-30 גרם פיסטוקים קצוצים גס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
- בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, מחית פיסטוק, מלח, וניל, חלב ושמן לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
- מוסיפים פיסטוקים קצוצים ושוקולד קצוץ ומערבבים עד שהם מתפזרים בצורה שווה בתערובת.
- יוצקים את התערובת ל-2 התבניות ומפזרים בחלק העליון מעט פיסטוקים קצוצים.
- אופים במשך 30-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
טיפ של עלית!
- במקום פיסטוקים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים.
- מחית פיסטוק אפשר להשיג בחנויות המתמחות למוצרי אפייה וחומרי גלם. אם אין, אפשר פשוט להשמיט.
- לגרסה פרווה – משתמשים במים במקום החלב באותה כמות.
- במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באות כמות.
בתיאבון!