מה שמבדיל את הפשטידה מהקיש זה הבצק הפריך שיש לקיש שהופך אותו למאפה מלוח ונימוך
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
1 ביצה
1/2 כפית מלח
למלית:
5 פרחי כרובית
10 פלפלים בייבי בצבעים שונים נקיים מגרעינים
3 בצלים סגולים פרוסים דק
חופן עלי תרד קצוצים (או קפואים)
חופן עלי בזיליקום קצוצים
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
גביע שמנת חמוצה
1 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
1/2 כפית מלח
כפית פלפל גרוס
2 כפות דבש
אופן הכנת הבצק:
1 במיקסר או מעבד מזון שמים את החמאה והביצה ומעבדים כדקה למרקם חלק מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים לבצק חלק ומהדקים עם הידיים ומעבירים לניילון נצמד לשעתיים קירור במקרר
2 מעבירים למשטח מקומח ומרדדים לעובי 1 ס"מ ומרפדים את הבצק המרודד בתבנית פאי בקוטר 26 גם בדפנות
3 מניחים מעל הבצק נייר כסף שיכסה את כולו ומצמידים טוב ואופים בחום 180 מעלות 20 דקות
אופן הכנת המלית:
1 מחממים סיר סוטאז' עם 2 כפות חמאה ומטגנים את הבצלים ומוסיפים את הפלפלים ומטגנים מוסיפים את שאר הירקות ומתבלים במלח פלפל ודבש
2 מורידים מהאש ומקררים ומוסיפים את הגבינות והשמנת המתוקה והביצים ומערבבים
3 מעבירים לפאי שאפינו ואופים בתנור כ40 דקות בחום 180 מעלות
בתאבון!