ההבדל הדק בין תבשיל למרק אבל מי אמר שאי אפשר גם וגם? מתכון מיוחד למרק עם מגוון של ירקות במרקמים שונים וגריסים שהופכים את המרק לתבשיל חם ומנחם
מרכיבים:
1 דלעת יפנית חתוכה לקוביות קטנות
1 דלורית חתוכה לקוביות קטנות
2 קישואים ירוקים חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 שומר חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור שמיר קצוץ
4 כפות גריסים
כף מלח גס
רבע כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית בחומציות נמוכה
הכנה:
1 מחממים סיר עם מעט שמן זית ומתחילים לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב
2 מוסיפים את הירקות הכתומים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מדי פעם כ5 דקות
3 מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים וממשיכים לצלות כ10 דקות
4 מוסיפים את העשבים הקצוצים ואת הגריסים ומתבלים ומערבבים
5 מוסיפים כ2 ליטר מים רותחים ומבשלים כ3/4 שעה על אש נמוכה
בתאבון!