מאפה פריך עם דג וצנוברים וזיתים מלוחים בשילוב של מרקמים וטעמים מיוחדים במראה פרחוני ומיוחד
מרכיבים:
תבנית שקעים למאפינס
8 עלים של בצק פילו
למילוי:
2 פילה של בורי (או כל דג שאתם אוהבים) ללא עור חתוך לקוביות
2 כפות שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
2כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
פלפל צ׳ילי חתוך לטבעות דקות דקות (להיזהר שלא חריף מדי)
20 זיתי קלמטה
חופן צנוברים קלויים
צרור בזיליקום קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
טבעות עירית
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
הכנה:
1 בקערה מערבבים את הדג עם שאר מרכיבי המילוי ומתבלים ומערבבים היטב
2 מחממים תנור ל180 מעלות
3 לוקחים 4 עלים של פילו כשהם אחד על השני ומחלקים ל6 ריבועים שווים
4 מברישים כל עלה במעט שמן זית ומניחים שוב אחד על השני
5 מסדרים בתבנית שקעים את העלים והמדקים לדפנות כמה שאפשר וממלאים כ 2 כפות מהמילוי
6 מכניסים לתנור במסילה אחת לפני האחרונה ואופים 15 דקות ומוציאים
להגשה בשבת כדי לא לאבד את הקריספיות של המאפה יש לחמם על פלטה ללא כיסוי
אין על המתכונים של ניסי . אנינת טעם !!
מוכשרת !!
וואווו מנה מושלמתתת.. את תמיד מפתיעה במנות מיוחדות ומגרות במיוחד.. רצה להכין❤