לבצק: (כוס שתיה חמה של 200 מ"ל)
150 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח
חצי כוס אבקת שקדים
כוס אבקת סוכר
2 חלמונים
קורט מלח
למלית:
50 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סירופ מייפל
כוס וחצי של פיצוחים פקאן סיני/ פקאן טבעי/ קשיו/ אגוזי מלך/אגוזי לוז/צנוברים
2 ביצים m
הכנה:
הכנה הבצק:
1 מחממים תנור ל180 מעלות
2 מקציפים את החמאה עם החלמונים כ2 דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים את הפירורים לבצק אחיד
3 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקרור חצי שעה לפחות.
4 מקמחים נייר אפיה ועליו מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ
5 מצמידים את הבצק המרודד לתבנית פאי בקוטר 26
6 דוקרים את בסיס הבצק והשוליים
7 מצמידים נייר כסף טוב על הפאי כדי למנוע תפיחה של הבצק ואופים 15 דקות אפיה עיוורת
8 מוציאים את הנייר כסף ומקררים מעט
להכנת המלית:
1 בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים של המלית ומערבבים היטב
2 יוצקים על הפאי את המלית
3 מחממים את התנור ל170 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהפאי מזהיב יפה
4 מקררים טוב ומעבירים לתבנית הגשה
בתאבון!