צילום: ניסי גולדרייך

חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך

המתכון לחלות שכבש את הרשת, מושלם גם בקמח כוסמין לבן או מלא עם הטיפים המיוחדים לחלות של בית טובות לא פחות ממאפיה! תהנו, לכבוד שבת!

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך
קרם פסיפלורה ובננה עם קראמבל קקאו / ניסי גולדרייך

מרכיבים:

2 כפות שמרים יבשים
קילו קמח כוסמין
100 גרם סוכר (חצי של כוס שתיה חמה )
120 מ"ל שמן (3/4 של כוס שתיה חמה)
כף מלח
470 מ"ל מים פושרים לכוסמין לבן.

500 מ"ל לכוסמין מלא

הכנה:

1 שמים במיקסר את השמרים עם מעט מכמות המים ומוסיפים את הקמח ולשים
מוסיפים עוד קצת מהמים ולשים
2 מוסיפים את הסוכר השמן והמלח ולשים
ושוב בהדרגה תוך כדי לישה שמים קצת מים ועוד קצת מים
לשים 12 דקות ומתפיחים שעה
3 מחממים תנור ל200 מעלות
4מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים על נייר אפיה

גודל חלה סטנדרטית היא 600 גרם

5 קולעים חלות ומתפיחים שוב 50 דקות עד שעה
6 מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ומורידים את המעלות ל180 מעלות ואופים עוד כ20 דקות
7 מקררים ושומרים בשקית אטומה ומקפיאים ומוציאים להפשיר שעתיים לפני שבת ומחממים על הפלטה

טיפים להצלחה:

•יש להקפיד על טמפרטורת המים שיהיו נעימים למגע ולא רותחים, השמרים מתפתחים טוב בסביבה חמימה.

•מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה. חוסר בנוזלים בצק יבש, עודף נוזלים בצק דביק וקשה לעבודה. על כן חשוב להשתמש בכוס מדידה!

•לישת הבצק חשובה לגמישותו על כן חשוב ללוש את הבצק 12 דקות לפחות עד רבע שעה פעולה זו פותחת את הגלוטן בבצק ועוזרת לבצק גם לתפוח ולהיות אוורירי.

•בשביל לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולמדוד כל כדור באופן שווה.

•כדאי ללמוד לתחוב אצבע בחלה אחרי הקליעה ולבדוק אם היא התמלאה אויר אם השקע נשאר סימן שהחלה לא מלאה באויר וצריך עוד התפחה ואם השקע עולה חזרה מהר סימן שהחלה מלאה אויר ומוכנה לאפיה.

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
5 1 הצבעה
דירוג הכתבה
3 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

טיפים מעולים. לא ידעתי עד עכשיו מה היתה הסיבה לבצק דביק. וגם לא התפחתי מספיק זמן. תודה

נראה שיש טעות בטיפים. אם במבחן הנגיעה הבצק עולה מהר אז החלה עדיין לא מוכנה.אם השקע לא חוזר, אז צריך להכניס לאפייה מייד אם השקע חוזר לאט אז החלה מוכנה.

כשאת דוחפת אצבע לחלה תפוחה, התפיחה נופלת…

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture