מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: קציצות ברוטב עסיסי לסעודה ראשונה, מוס מנגו קר ומענג לסעודה שניה ובורקס גבינה ביתי קל להכנה לסעודה שלישית

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
לראשונה בעולם: בית כנסת בהודו על שם ראש עיר מכהן בישראל

סעודה ראשונה

קציצות ברוטב עגבניות וזיתים

קציצות ברוטב עגבניות וזיתים

מצרכים (15-20 קציצות):לתערובת הקציצות: 500 גרם בשר הודו/בקר טחון, 1 בצל בינוני, 3 שיני שום, כוס דחוסה עלי כוסברה, ביצה, 2/3 כוס פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לשים חצי כוס קמח אורז), כפית שטוחה מלח, כפית כמון (לא חובה) , קמצוץ פלפל שחור.

לרוטב עגבניות וזיתים:

קופסת שימורים של זיתים מגולענים מסוננים מנוזלים (275 גרם לאחר סינון)

4 עגבניות בינוניות קצוצות

2 שיני שום כתושות/מגורדות דק

גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

4 כפות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

תיבול הרוטב: כפית גדושה פפריקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:הכנת הקציצות: טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה  (*ניתן גם לגרד בפומפיה דקה). מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם, מלח, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.

הוצאת המרירות מהזיתים (לא חובה, אך מומלץ): מסננים את הזיתים מהנוזלים ושוטפים מתחת לברז. מניחים בקערה או בסיר קטן. מרתיחים מים בקומקום ושופכים על הזיתים. מוסיפים כף מיץ לימון ומשרים במשך כ-5 דקות. מסננים את הזיתים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת (שוב שופכים מים רותחים, כף מיץ לימון ומשרים 5 דקות).

הכנת הרוטב: מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים את העגבניות, השום ורצועות הגמבה. מוסיפים מעט מלח עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הזיתים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).

-יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בקוטר של 4-5 ס"מ ומניחים בעדינות בסיר, באופן כזה שיש מרווחים קלים בין קציצה לקציצה (הערה: אם רוצים להזיז את הקציצות יש לנענע את הסיר ולא לערבב עם כף, אחרת הקציצות יתפרקו). מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות. לאחר מכן, מרימים את המכסה והופכים את הקציצות. מבשלים 15 דקות נוספות.

קציצות ברוטב עגבניות וזיתים


סעודה שניה

מוס מנגו

קינוח טעים ומרענן של מוס מנגו – שכבות של קצפת בטעם עדין של מנגו עם מחית מנגו

מוס מנגו

מצרכים (כ-5 כוסות קטנות):מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או מים קרים)

2 מנגו בגודל בינוני (חשוב שהמנגו יהיה טעים ומתוק)

6-7 ביסקוויטים מסוג פתי בר מפוררים (לרגישים לגלוטן- אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

אופן הכנה:-קולפים את המנגו וחותכים לקוביות. טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד לקבלת מחית חלקה.

-מקציפים מיכל שמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, 4 כפות מלאות ממחית המנגו ורבע כוס חלב. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-מעצבים כל כוס באופן הבא: פירורי ביסקוויטים בתחתית, מעל מוס מנגו, מחית מנגו, מוס מנגו ומחית מנגו.

-עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.

סעודה שלישית

בורקס גבינה וזיתים מבצק עלים

 

מצרכים (20 יחידות):

800 גרם בצק עלים מופשר חתוך לריבועים 10X10 (ניתן לקנות ריבועי בצק עלים מוכנים)

מילוי גבינה לבורקס:

1/2 חבילת גבינת "טוב טעם" (125 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

100 גרם גבינה בולגרית רכה

1 ביצה

1 כף קמח לבן

1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

מלח פלפל לפי הטעם (מומלץ לטעום ולהוסיף בהתאם)

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-פורסים את ריבועי בצק העלים על משטח עבודה. מניחים כפית מהמלית בקצה הריבוע ומקפלים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות.

-מסדרים את המשולשים עד נייר אפיה במרווחים אחד מהשני ומורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים שומשום ואופים במרכז התנור במשך 15-20 דקות עד להזהבה.

 

למתכונים נוספים לחץ כאן


 


 

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture