סעודה ראשונה
קציצות ברוטב עגבניות וזיתים
מצרכים (15-20 קציצות):לתערובת הקציצות: 500 גרם בשר הודו/בקר טחון, 1 בצל בינוני, 3 שיני שום, כוס דחוסה עלי כוסברה, ביצה, 2/3 כוס פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לשים חצי כוס קמח אורז), כפית שטוחה מלח, כפית כמון (לא חובה) , קמצוץ פלפל שחור.
לרוטב עגבניות וזיתים:
קופסת שימורים של זיתים מגולענים מסוננים מנוזלים (275 גרם לאחר סינון)
4 עגבניות בינוניות קצוצות
2 שיני שום כתושות/מגורדות דק
גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות
4 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים רותחים
תיבול הרוטב: כפית גדושה פפריקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:–הכנת הקציצות: טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה (*ניתן גם לגרד בפומפיה דקה). מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם, מלח, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
–הוצאת המרירות מהזיתים (לא חובה, אך מומלץ): מסננים את הזיתים מהנוזלים ושוטפים מתחת לברז. מניחים בקערה או בסיר קטן. מרתיחים מים בקומקום ושופכים על הזיתים. מוסיפים כף מיץ לימון ומשרים במשך כ-5 דקות. מסננים את הזיתים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת (שוב שופכים מים רותחים, כף מיץ לימון ומשרים 5 דקות).
–הכנת הרוטב: מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים את העגבניות, השום ורצועות הגמבה. מוסיפים מעט מלח עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הזיתים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).
-יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בקוטר של 4-5 ס"מ ומניחים בעדינות בסיר, באופן כזה שיש מרווחים קלים בין קציצה לקציצה (הערה: אם רוצים להזיז את הקציצות יש לנענע את הסיר ולא לערבב עם כף, אחרת הקציצות יתפרקו). מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות. לאחר מכן, מרימים את המכסה והופכים את הקציצות. מבשלים 15 דקות נוספות.
סעודה שניה
מוס מנגו
קינוח טעים ומרענן של מוס מנגו – שכבות של קצפת בטעם עדין של מנגו עם מחית מנגו
מצרכים (כ-5 כוסות קטנות):מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או מים קרים)
2 מנגו בגודל בינוני (חשוב שהמנגו יהיה טעים ומתוק)
6-7 ביסקוויטים מסוג פתי בר מפוררים (לרגישים לגלוטן- אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
אופן הכנה:-קולפים את המנגו וחותכים לקוביות. טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד לקבלת מחית חלקה.
-מקציפים מיכל שמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, 4 כפות מלאות ממחית המנגו ורבע כוס חלב. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
-מעצבים כל כוס באופן הבא: פירורי ביסקוויטים בתחתית, מעל מוס מנגו, מחית מנגו, מוס מנגו ומחית מנגו.
-עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.
סעודה שלישית
מצרכים (20 יחידות):
800 גרם בצק עלים מופשר חתוך לריבועים 10X10 (ניתן לקנות ריבועי בצק עלים מוכנים)
מילוי גבינה לבורקס:
1/2 חבילת גבינת "טוב טעם" (125 גרם)
2 כפות גבינה לבנה
100 גרם גבינה בולגרית רכה
1 ביצה
1 כף קמח לבן
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
מלח פלפל לפי הטעם (מומלץ לטעום ולהוסיף בהתאם)
לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום.
אופן הכנה:
-מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
-מחממים תנור ל200 מעלות.
-פורסים את ריבועי בצק העלים על משטח עבודה. מניחים כפית מהמלית בקצה הריבוע ומקפלים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות.
-מסדרים את המשולשים עד נייר אפיה במרווחים אחד מהשני ומורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים שומשום ואופים במרכז התנור במשך 15-20 דקות עד להזהבה.
למתכונים נוספים לחץ כאן