תפוח בדבש – עוגה נפלאה לראש השנה המתקרב…

תפוח בדבש נשים על המגש... בעצם, בעוגה. ראש השנה בפתח ואתו הריצות וההכנות לארוחת החג, עוגה קלילה וטעימה עד מאד המתאימה עם כוס התה שלאחר הארוחה.

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

עוגת תפוחי עץ בטעם דבש

עוגת תפוחים בטעם של דבש, מתאימה לכל עונות השנה ולראש השנה בפרט, אפשר להכין מכל זן של תפוחים.

חומרים

5 תפוחים קלופים וחתוכים

4 כפות סוכר

1 כוס מים

מעט קינמון

½ כוס שמן

1 מרגרינה רכה

1 כוס סוכר

1 שקית א. אפיה

3 כוסות קמח

3 ביצים

1 כפית א. סודה לשתיה

הוראות הכנה

לשים בסיר את התפוחים , 4 כפות סוכר , מים ומעט קינמון לבשל עד שמתרכך, למעוך היטב בממחה לעיסה חלקה.

לערבב היטב בקערה, שמן, מרגרינה וסוכר, להוסיף את הקמח ואבקת האפיה, להוציא מהתערובת 1 כוס בצק לקישוט.

לערבב היטב את הביצים עם  א, סודה לשתיה ולהוסיף לבצק ולערבב היטב להוסיף את מחית התפוחים, לערבב לתערובת אחידה , לשפוך ל- 3 תבניות מאורכות , לקחת כמות של צביטות קטנות מהבצק שהשארנו קודם לקישוט ולפזר על העוגה, לאפות בטמפ' של 180 מעלות  30 עד 40 דקות.

כדי לבדוק אם העוגה מוכנה, לנעוץ קיסם במרכז העוגה אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה.

למתכונים נוספים לחץ כאן

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

שלום לכם, לא הצלחתי לצערי להבין מאופן ההכנה מה הכוונה לקחת כמה צביטות מהבצק שהשארנו. (מה מכיל הבצק) בקישוט העוגה המוכנה רואים כמו כתמים לבנים, זה הקישוט שנוצר לאחר האפייה. אשמח להסבר ממוקד יותר ואודה מאוד מראש, מרים.

מרים ציטרין שלום רב

הבצק , זה כמות של כוס שהשארנו בצד מהתערובת של השמן,מרגרינה וסוכר קמח ואבקת אפיה,
מהבצק שהשארנו בצד, לאחר ששפכנו את כל התערובת לתבנית, ניקח חתיכות קטנות בשתי האצבעות ונפזר על העוגות, "הכתמים הלבנים" כמו שקראת להם, הם אינם משחימים בתנור כמו העוגה ונשארים לבנים.
שתהייה שנה טובה ומתוקה
כרמית

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture