מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: תבשיל בשר טחון מקסיקני לסעודה ראשונה, פאי שוקולד ללא אפיה לסעודה שניה בייגל מהיר "כמו בחנות" שיקשט לכם את השולחן בסעודה שלישית

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

סעודה ראשונה

צילי קון קרנה

 

מתכון מהיר לצ'ילי קון קרנה –

תבשיל בשר טחון מקסיקני עם שעועית שניתן להגיש על כמנה עיקרית אורז לבן או כמנת פתיחה ולגלגל עם טורטיה.

צילי קון קרנה

מצרכים (כ-4 מנות):500 גרם בשר טחון

בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קצוצות

קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות

4 כפות מלאות רסק עגבניות

2-3 כפות כוסברה קצוצה

1 פלפל צ'ילי קצוץ או כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

תיבול: כף פפריקה מתוקה, חצי כף כמון, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והפלפל צ'ילי החריף ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מתבשל ומשנה צבעו. מוסיפים רסק עגבניות ואת כל תכולת קופסת השימורים (השעועית הלבנה יחד עם רוטב העגבניות) ומערבבים. מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומתבלים בפפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

*ניתן להגיש את הצילי קון קרנה עם אורז לבן או עם טורטיה.

צילי קון קרנה עם אורז

צילי קון קרנה עם אורז

צילי קון קרנה בטורטיה

צילי קון קרנה כמילוי לטורטיה

סעודה שניה

פאי שוקולד

מתכון פאי שוקולד (או טארט שוקולד) ללא אפיה שניתן להכין גם ללא תבנית פאי, אלא בתבנית חד פעמית רגילה

פאי שוקולד

תבנית פאי מתפרקת או תבנית עגולה מאלומיניום (חד פעמית) בקוטר 24

מצרכים:לתחתית:

200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר טחונים דק-דק (לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן ופסח– בעוגיות כשרות לפסח)

125 גרם חמאה (לגרסת פרווה ניתן להשתמש במרגרינה או בשמן קוקוס)

למלית:

2 מיכלי שמנת מתוקה, סה"כ 500 מ"ל (לגרסת פרווה– ניתן להשתמש בקצפת צמחית)

חפיסת שוקולד מריר/חלב (100 גרם)

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל/ שוקולד

אופן הכנה:הכנת התחתית:

-חותכים את החמאה לקוביות ומניחים בקערית. ממיסים במיקרוגל ומערבבים עד לתערובת נוזלית חלקה.

-מערבבים היטב עם פירורי הביסקוויטים, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב ובשכבה אחידה לבסיס ולדפנות. מכניסים למקפיא עד להכנת מלית השוקולד.

הכנת המלית:

-מניחים בקערית חצי כוס מיכל שמנת וקוביות שוקולד וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה. מניחים בצד לקירור.

-מניחים בקערה נקייה מיכל וחצי שמנת מתוקה ו2 כפות אינסטנט פודינג ומקציפים כדקה עד שמתקבלת קצפת רכה (להקצפה מוצלחת מומלץ להכניס את השמנת למקפיא כ-10 דקות לפני ההקצפה). מוסיפים את תערובת השוקולד שהצטננה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-מוציאים את תחתית הפאי מהמקפיא ויוצקים עליה את קרם השוקולד ומיישרים.

-בעזרת קולפן ירקות קולפים טבלת שוקולד ומפזרים מעל פאי השוקולד.

-מכניסים למקרר להתייצבות ל 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

*כדי לחלץ את הפאי מהתבנית יש לגזור את הדפנות של התבנית במספר מקומות ו"לקלף" את התבנית מהפאי.

פאי שוקולד

סעודה שלישית

בייגלה

פרעצל מהיר – התפחה של 10 דקות בלבד.

בייגלה

מצרכים (12 יחידות):3 כוסות קמח לבן

כף וחצי שמרים יבשים

כף וחצי סוכר

חצי כוס מים פושרים

רבע כוס שמן

כפית מלח

לציפוי: ביצה טרופה או שמן

לקישוט (לבחירה): שומשום, זעתר, מלח גס

לבישול במים: ליטר מים (כ-4 כוסות), 2 כפות אבקת סודה לשתיה, כף סוכר חום או דבש

אופן הכנה:הכנת הבצק: מערבבים היטב את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומערבבים. מוסיפים רבע כוס שמן ומלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק נוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף עוד מעט מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח). מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת להתפחה קצרה של 10 דקות.

-מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים. חוצים כל חלק לשניים ויוצרים שני נחשים דקים וארוכים. סוגרים לעיגול/טבעת ומהדקים היטב בקצוות. אפשרות נוספת היא להכין צורה של בייגל: יוצרים מכל נחש צורה של U. מצליבים את שתי הקצוות פעם אחת. מצליבים פעם שניה ומהדקים היטב לתחתית הבצק.

הכנת פרצל

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את הבייגל לתנור).

-מניחים בסיר ליטר מים, כף דבש/סוכר חום ו- 2 כפות אבקת סודה לשתיה ומערבבים. מחממים ומביאים לרתיחה (הערה: שימו לב שיש לערבב את הסודה לשתיה עם המים, הסוכר או הדבש  ורק אז להביא לרתיחה).

-כשהמים רותחים (מבעבעים) מניחים בזהירות כל בייגל במים במשך כ-20 שניות (הבייגל אמור לצוף ולתפוח קלות, ניתן לשים במים 2 בייגלה ביחד). מוציאים בעזרת  תרווד (כלי/כף עם חריצים), הופכים ומניחים על נייר האפיה (כאשר הצד שהיה למטה במים יהיה העליון).

הכנת פרצל

-מרססים כל בייגלה בשמן או מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או זעתר ומלח גס.

-אופים בתנור כ-15 דקות, עד להזהבה.

*ניתן להקפיא את הבייגלה לאחר אפיה וקירור לטמפ' החדר. לפני ההגשה להפשיר בחוץ ולחמם אותם מעט בתנור בטמפ' גבוהה (200 מעלות) כדי להחזיר את הפריכות.

לכל אלה שתוהים מדוע צריך לבשל את הבייגלה במים ואבקת סודה לשתיה אז הסיבה היא שזה מה שמעניק לבייגל את המרקם המיוחד שלו (קרום מעט קשה וכהה ואוורירי מבפנים).הסיבה שמוסיפים דבש או סוכר חום למים היא כדי להעניק לבייגל עוד קצת צבע.

למתכונים נוספים לכבוד שבת –

 


 



 

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture