Olivier Fitoussi/Flash90

חשבתם שנגמר? בישראל עוקבים אחרי זן חדש של קורונה שמתפרץ באירופה

פרופ' זרקא: עד כה התגלו בישראל 350 מקרים של תת הזן החדש, שהוא כנראה מדבק יותר מאומיקרון • לדברי הפרויקטור, "אנו עוקבים אחריו. הזן החדש האט בחלק מהמדינות את היציאה מהגל, ובחלק מהמדינות אף התחיל גל חדש"

ממונה הקורונה הפרופסור סלמן זרקא אמר היום (שני) כי הם עוקבים אחרי זן BA2, שעיכב לדבריו את היציאה מהגל באירופה ואף גרם להתפרצות מחודשת. זרקא ציין כי עד כה התגלו בישראל 350 מקרים של תת הזן החדש וכי יש לו פוטנציאל הדבקה גבוה יותר מאומיקרון.

"אפשר לומר שכמעט ולא נותרה תחלואה בווריאנט הדלתא, ועיקר התחלואה היום של של אומיקרון, או מה שמוגדר תת הזן BA1", אמר זרקא בפתח דבריו. "יחד איתו יש גם את זן BA2, ובארץ מאותרים היום כ-350 מקרים. יש בו, על פי הנתונים באירופה, פוטנציאל הדבקה גבוה יותר מאומיקרון".

הוא ציין כי "אנחנו עדיין בגל גבוה מאוד של תחלואה. גל שלא הכרנו ולצערי טרם הסתיים. בסוף השבוע ראינו ירידה בכמות המקרים המאובחנים, וקיווינו ששיא הגל מאחורינו. אתמול לצערי נרשמה עלייה מחדש וזה מראה על כך שלצערי אנחנו בתקופה לא יציבה. אני באמת מקווה שתהיה תחילה של ירידה אמיתית במספר המקרים, אבל חשוב לומר שהירידה לא מקטינה באופן מיידי את הסיכוי שנידבק. חדרי המיון מלאים והמחלקות ממשיכות להיפתח".

לגבי מתווה החינוך אמר כי הוא נועד לאפשר לילדים להגיע לבית הספר וכי הם מתכוונים לחלק עוד ערכות בדיקה. "לשתי בדיקות שבועיות בימים ראשון ורביעי יש פוטנציאל לגלות תחלואה".

בנוגע לדיווחים על תסמונת פימס (דלקת רב מערכתית) אצל ילדים לאחר שנדבקו באומיקרון: "לוקח זמן מההדבקה עד שאנו רואים תופעות כמו הפימס. לצערנו התחלנו לראות תופעות אלו בישראל. אנו רואים את התמונה שמתחילה להצטייר בעולם וגם שם רואים תופעה של פימס אחרי מחלה. עדיין מוקדם להשוות בין התופעה אחרי האומיקרון מאשר אחרי דלתא, אך היא מוכרת".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו