דובר צה"ל

צפו: טיל הטורפדו החדש של שייטת הצוללות פוגע במטרות אויב

זרוע הים קיימה סדרת ניסויים מתוכננת מראש על מנת לבחון את כשירותה של המערכת. הניסויים הכשירו את הטורפדו לשימוש מבצעי בזרוע הים ומעתה הם ישולבו בכלל צי הצוללות. במסגרת הניסויים שוגרו מערכות טורפדו אל עבר ספינות מטרה המדמות אויב

בזרוע הים של צה"ל השלימו הלילה (ג') ניסוי נרחב שסיים סדרת ניסויים בשנה האחרונה, שאפשרו לחיל להכריז על ה"טורפדו הכבד" של שייטת הצוללות, כמבצעי כמעט באופן סופי. סדרת ניסויים טכניים קטנים שיערכו בקרוב יאפשרו הכרזה רשמית של מבצעיות האמצעי החדש.

הטילים החדשים משפרים בצורה ניכרת לעשרות ק"מ את טווח השיגור והפגיעה של הטיל החדש, למגוון מטרות, בהן בחוף, בקרבת כלי שיט בנמלי אויב וכן נגד מטרות בים עצמו. הטילים ישולבו בשנה הקרובה בחמש הצוללות הקיימות בחיל וגם בצוללת השישית אח"י דקר לאחר שבנייתה תושלם בגרמניה.

במסגרת הניסויים שצה"ל החליט לחשוף לציבור ולאויביו, הותקפו עם הטיל החדש ספינות מטרה המדמות אויב, במים הריבוניים של ישראל וכן הותקפו גם מטרות חוף. לפי קצין בכיר בחיל הים, אחד מיתרונות הטיל החדש נוגע לכך שהוא דיגיטילי בניגוד לטילי הטורפדו הוותיקים, אלמנט שמשפר את השליטה והדיוק של הטיל וכן יאפשר בעתיד שדרוגים עתיים של הטיל, בדומה לעדכוני תוכנה.

"מדובר בטיל התת מימי העיקרי של הצוללות שלנו. זו יכולת שמחקה את מה שאנו עושים בעולם העל מימי של הצוללות, כלומר יכולת פגיעה מרחוק בטווחים שיותר גדולים מטווחי ההתגלות של הצוללות במטרות על ותת מימיות, במגוון שלם של מהירויות – מעמידה סטאטית ועד למטרות נעות במהירות, כולל במים רדודים. זה נותן מענה מיידי ומשמעותי ומעלה בעליית מדרגה את מה שיש בטורפדו הקיים", אמר הקצין.

הקצין הבכיר ציין עוד כי מדובר ב"שדרוג בהיבט התחכום והטווחים. שיפור הטווח בטיל הזה נחשב במושגים עולמיים לטורפדו ארוך טווח. הטיל יוכל לרכוש מרחוק את המטרות. המערכים הסונאריים של הטיל הם דיגיטליים ולא אנלוגיים בניגוד לדורות קודמים, וזה ייתן לנו גמישות גדולה ויאפשר בעתיד אף להגדיל עוד יותר את הטווחים. זהו אירוע מכונן שקורה בחיל הים אחת לעשרות שנים".

עומק הפעולה של הטיל החדש נחשב לגדול, מאות מטרים מתחת לקו המים. הניסוי המשמעותי מהלילה כלל את מבחן השילוב בין הטיל למערכות הלחימה של הצוללת. "בשילוב הזה לא נפגע שום יתרון של הטיל", ציין הקצין. "יש לטיל גם יכולת התמודדות מול אמצעי הטעיה שונים, כי העולם התת מימי הולך ונהיה דומה לעולם העל מימי. הטיל מתגבר על אמצעי הטעיה באופן שלא ייפגעו אחוזי הקטלניות והפגיעה שלו".

באופן כללי, ציין הקצין, כי ייתכן ובשנים הקרובות תשתנה צורת הצוללות, בין היתר כדי להקטין את הסיכוי שיתגלו: "בעבר שדיברו על חשאיות הצוללות דיברו רק על החתימה האקוסטית של הצוללת, כלומר הרעש שהצוללת מייצר ונקלט בסונארי אויב. היום יש גם רובד נוסף: יותר ויותר סונארים עם תדר נמוך שמזהים סונארים אקטיביים מרחוק, ולכן נשנה את הצורה בה הצוללת נבנית, עם פחות צורה גלילית ומוכרת".

צילום: דובר צה"ל

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

בעזרת השם

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו