מתכון: גלילי חצילים ממולאים בדוקסל פטריות פרווה או חלבי

שף אבנר אברהם מגיש מתכון מיוחד לגיוון התפריט הביתי בימי בין המצרים ובין הזמנים

השף אבנר אברהם מגיש: גלילי חצילים בדוקסל פטריות לתשעת הימים וגם לבין הזמנים.

מצרכים:
3 חצילים גדולים פרוסים לאורך, בעובי 1 ס"מ ללא הקצוות,
1 בצל טחון דק במעבד מזון
2 חבילות פטריות טחון דק, במעבד מזון.
2 כפות שמן זית.

תבלינים:
מלח, פלפל שחור גרוס,
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה .
2 כפות פירורי לחם.

רוטב עגבניות:
1/2 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 עגבניה מגורדת
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
מלח פלפל שחור גרוס ומעט סוכר
מעט אורגנו יבש

אופן ההכנה:
1. מורחים את החצילים במעט שמן זית מלח פלפל וצורבים בטוסטר פסים עד לקבלת חצי בישול, ( אפשר להכניס לתנור חם 200 מעלות ל15 דקות ,או לטגן בשמן, )
2. להכנת הרוטב, מאדים את השום והבצל במעט שמן זית מוסיפים את העגבניות והתבלינים חצי כוס מים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה ,
3. להכנת המלית מאדים את הבצל והפטריות הטחונות עד לאידוי הנוזלים , מתבלים , ומסירים מהלהבה, מערבבים עם פירורי הלחם ,
4. יוצקים חצי מכמות הרוטב בתבנית חסינת חום,לוקחים את החצילים מגלגלים עם מלית הפטריות ומניחים בתבנית צמוד אחד לשני ,את החצי השני של הרוטב יוצקים מעל החצילים המגולגלים מפזרים מעט פרורי לחם מעל לרוטב להקרמה ( במתכון חלבי אפשר לפזר במקום הפירורי לחם מעט גבינה צהובה מגורדת ) ,
מחממים תנור מראש, ומכניסים את התבנית עד לקבלת צבע זהוב. בתיאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו