אנו בתחילתם של תשעת הימים, ובמשך שבוע שלם, צריך להמציא מחדש את הפסטה, הדג ושאר מאכלי החלב. אז הפגשנו את השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה הירושלמית בן סירי הפסטה החדשים והמעולים של סולתם, (פטנט מדליק של מכסה סיר שגם מסנן את הפסטה בגמר הבישול).
פסטה איטלקית חגיגה אמיתית, ביקשתי ממנה דווקא מתכון הכי קל ופשוט שהילדים יאהבו, כי תראו לי ילדים שיחטפו פסטה עם זיתים שחורים וגבינה בולגרית, והנה לנו מתכון משובב לב לפסטה. מנה קייצית צבעונית, קלילה וטעימה. מה עוד נבקש?
הכלים באדיבות סולתם
מרכיבים
חבילת פסטה מבושלת.
• 2 בצלים קצוצים
• 6 שיני שום, קלופות וקצוצות
• 6 עגבניות מרוסקות גס ו3 פלפלים אדומים מרוסקים גם הם במעבד מזון, פלפל שחור, כוסברה יבשה, פפריקה מתוקה ומעט אגוז מוסקט
• 1 כף סוכר
• קופסת רסק עגבניות.
• להגשה: חופן עלי בזיליקום טריים, קצוצים
אופן ההכנה: מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את העגבניות, הפלפלים האדומים המרוסקים, ומבשלים על אש נמוכה, מוסיפים כוס מים, תבלינים רסק עגבניות אפשר להוסיף בזיליקום קצוץ. ואת הרוטב הנהדר
נשמע טעים???
מענין לנסות !!!!!