צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר

עוגת שמרים של סבתא במילוי שוקולד ואגוזים

אין כמו ריח של עוגת שמרים הנישאת בכל הבית, כדי לבשר על שבת שמתקרבת. והפעם הבאנו לכם מתכון נוסטלגי ומשפחתי במיוחד המבוסס על מתכון קלאסי של סבתא, עם מעט עדכונים והתאמות. בצק שמרים עשיר שמרדדים דק-דק, במילוי שוקולד ואגוזים (אפשר גם תוספות אחרות), ובתום האפייה מתקבלת עוגת שמרים ריחנית ופשוט מושלמת, שבת שלום

מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר

זמן הכנה: יותר מ-3 שעות

 רמת קושי: בינוני

כמות: 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק באורך 27 ס"מ

 מצרכים

לבצק:

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן

75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

180 מ"ל (3/4 כוס) מים

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

למלית שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר פרה

100 גרם חמאה (או שמן קוקוס לגרסה פרווה)

50-60 גרם אגוזים קצוצים

ביצה טרופה להברשה

לסירופ:

125 מ"ל (1/2 כוס) מים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

אופן ההכנה:

  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, חלמונים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  • בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מלית שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה (או את שמן הקוקוס) וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח.
  • עיצוב העוגות: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
  • על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  • מורחים מחצית מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.

שלב 1 :

  • מפזרים אגוזים קצוצים.

שלב 2:

  • מגלגלים לרולדה הדוקה.

שלב 3:

  • מלפפים את שתי הרצועות שנוצרו כך שתיווצר צורת בורג.
  • מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
  • אפשר לגוון ולהכין מהחלק השני של הבצק צורת בורג קלאסית, לא קראנץ: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל אחד מהם למלבן, מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. בסוף פשוט יוצרים צורת בורג מ-2 הרולדות הקטנות יותר ושמים בתבנית להתפחה.
  • מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.

שלב 4:

  • אופים במשך 28-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
  • סירופ: בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים לרתיחה. חשוב לוודא שכל הסוכר נמס. מבשלים עוד 1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.
  • מברישים את העוגות בסירופ בנדיבות כשהן יוצאות מהתנור

טיפ של עלית!

  • העוגות במיטבן ביום ההכנה. אם רוצים לשמור אותן לאורך זמן, אפשר להקפיא אותן אפויות לחלוטין ואז פשוט לחמם מעט לפני ההגשה. החימום מחזיר אותן לחיים.
  • מומלץ להגיש את העוגות חמימות ולא קרות מדי.
  • אם לא אוהבים אגוזים, אפשר להשמיט אותם מהמלית ורק למלא בשוקולד.
  • אפשר למלא את הרולדות בכל מילוי אחר שאוהבים.

שבת שלום ובתיאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו