חוק הגיוס: לשכת עורכי הדין והנהלת בתי המשפט מגייסים עוזרים משפטיים חרדים

"כל המכיר את עבודת בתי המשפט מקרוב יודע שלא ניתן להפריז בתרומתם החשובה של העוזרים המשפטיים לעשייה השיפוטית"

למרות פריחת מקצוע עריכת הדין בקרב הציבור החרדי, תפקיד העוזרים המשפטיים נותר עלום ומחוץ לתחום עבור רובם. העוזר המשפטי הוא אולי הפונקציה החשובה ביותר בבית המשפט אחרי השופט, הוא תומך ומעורב באופן משמעותי בעבודת השופט, מסייע לו במחקר האקדמי, בכתיבת פסקי הדין ובהיבטים רבים נוספים הקשורים בניהול התיקים, פעמים רבות שתפקיד חשוב זה מהווה מקפצה טבעית לכס השיפוט עצמו.

"באופן טבעי עורכי דין חרדים פחות מתמודדים על תפקידים כאלה, הם חוששים מסטיגמות או העדפה של עורכי ועורכות דין שאינם חרדים", אומר עו"ד יוסי וייצמן המשנה לראש לשכת עורכי הדין וראש תחום עצמאיים דתיים חרדים בלהב – לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל.

כדי לסייע לעורכי דין חרדים להשתלב בתפקידי עוזרים משפטיים, יזמו לשכת עורכי הדין והנהלת בתי המשפט יחד עם 'מרכז כיוון' בירושלים כנס חשיפה לתפקיד המרתק שיתקיים בבית משפט השלום בירושלים.

תפקיד העוזר המשפטי נחשב לתפקיד מכובד ומכריע. "כל המכיר את עבודת בתי המשפט מקרוב יודע שלא ניתן להפריז בתרומתם החשובה של העוזרים המשפטיים לעשייה השיפוטית", קבע בג"ץ במסגרת דיונים על תנאי ההעסקה של העוזרים. ואכן העוזרים הללו נהנים מהשפעה מכרעת על ניהול התיקים וקירבה למקבלי ההחלטות החשובות. תפקיד העוזר המשפטי מתוגמל בשכר משתלם, תנאים מצויינים, ואופק תעסוקתי מכובד בתוך העולם המשפטי, שכאמור, מגביר משמעותית את הסיכויים להתמנות למשרת שופט.

כנס החשיפה שיצא לדרך בברכתו ובעידודו של כב' השופט חן אביטל, נשיא בית משפט השלום בירושלים, ייערך ביום ראשון הבא (כ"ט טבת, 6.1) בבית משפט השלום בירושלים. בכנס ייחשפו המשתתפים לתנאי המשרה ולהליך הגיוס והגשת המועמדות.

עו"ד אברהם יוסטמן סמנכ"ל קרן קמ"ח מסכם: "לפי ההערכות השונות, קיימים לפחות 2000 עורכי דין חרדים פעילים, מקצועיים ומנוסים שחלקם הגדול יכול להתמודד על משרות שיפוט. בפעילות זו של מרכז כיוון אנחנו פותחים אפיקי תעסוקה חדשים לציבור החרדי, ופועלים גם מול המעסיקים כדי להראות להם שאין צורך להתפשר על מקצועיות וניסיון כדי להעסיק עובדים חרדים".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו