צילום: חיל הים ההודי

ניסוי מוצלח לתעשייה האווירית במערכת ההגנה האווירית ברק 8 בהודו

בתעשייה האווירית סיימו היום ניסוי רב-מערכתי במערכת הטילים ברק 8. הניסוי התרחש באוקיינוס ההודי והמערכת הופעלה בהצלחה על ידי חיל הים ההודי. פיתוח מערכת ברק 8 עבור צבא הודו החל לפני כמה שנים במסגרת שיתוף פעולה בין הממשלות

בתעשייה האווירית סיימו היום (שישי) ניסוי רב-מערכתי של מערכת ההגנה האווירית הימית ברק 8 בהודו. הניסוי התרחש באוקיינוס ההודי והמערכת הופעלה בהצלחה על ידי חיל הים ההודי – השותף לפיתוח המערכת עם התעשייה האווירית.

בועז לוי, סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת מערכות, טילים וחלל אמר כי "במסגרת הניסוי הודגמה בהצלחה היכולת המערכתית, לעבודה בכוח של מספר ספינות".

פרויקט ברק 8 בהובלת התעשייה האווירית וה-DRDO, מהווה דוגמא לשיתוף פעולה בין משרדי הביטחון הישראלי וההודי ובין חילות הים של שתי המדינות. יש לציין ולשבח את הפעילות המשותפת בניסוי מורכב זה, את עובדי ומנהלי התעשייה-האווירית וכן גם את חברת הבת אלתא, רפאל ועוד קבלני משנה נוספים בישראל והודו".

לפי התעשייה האווירית: "היכולת הודגמה בשני תרחישים מבצעיים מורכבים, אשר אתגרו את היכולת המבצעית והטכנית של מערכת ברק 8 בתצורת MRSAM , וזאת כנגד מספר מטרות בו-זמנית".

פיתוח מערכת ברק 8 עבור צבא הודו החל לפני כמה שנים במסגרת שיתוף פעולה בין הממשלות. בעקבות שיתוף הפעולה הזה, כל זרועות הצבא ההודי – יבשה, אוויר וים, החלו להצטייד במערכת; בסך הכל, עד עתה נחתמו עם התעשייה האווירית עסקאות בהיקף כולל של כ-6 מיליארד דולר; בין השאר נחתמה ב-2017 עסקה בהיקף של 1.6 מיליארד דולר לאספקת המערכת לצבא היבשה ההודי, שנחשבת לעסקה הביטחונית הגדולה בתולדות ישראל. שיתוף הפעולה עם הודו יוביל בעתיד לעוד עסקאות, בין השאר לצורך הטמעת מערכות ברק ביחידות נוספות ותחזוקת המערכת לאורך שנים.

מערכת הנשק ברק נועדה להגנה מפני איומים שונים ובהם כלי טיס וטילים, והיא כוללת מערכת שליטה ובקרה, מכ"ם ומערכת יירוט. כאמור, במסגרת העסקה עליה דווח היום תותקן המערכת על ספינות חדשות שנבנות כיום לחיל הים ההודי; בכל אחת מהן תוטמע המערכת עם 4 משגרים ו-32 טילים. רדיוס היירוט של ברק 8 הוא כ-70 ק"מ כך שהמערכת מספקת מעטפת הגנתית לאזור ולא רק לספינה בודדת.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו