מצוקת הדיור: וועדת הדיור קיימה סיור שטח לבנייה מאסיבית

במטרה לפתור את מצוקת הדיור החרדית, וועדות הדיור שע"י איגודי הקהילות של דגל התורה ואגודת ישראל קיימו השבוע יום עיון שכלל סיור 'שטח' ופגישת עבודה עם מרכזת תכנון ערים במשרד השיכון לבדוק את ההתכנויות לבניה מאסיבית לציבור החרדי

וועדות הדיור שע"י איגודי הקהילות של דגל התורה ואגודת ישראל קיימו השבוע יום עיון שכלל סיור 'שטח' ופגישת עבודה עם מרכזת תכנון ערים במשרד השיכון הגב' שולמית גרטל ובכירים מצוות המשרד, על מנת לבדוק את ההתכנויות לבניה מאסיבית לציבור החרדי במהלך השנים הקרובות ולקבל מידע מקצועי על זמינות הבניה בערים החרדיות המתוכננות כסיף ושפיר, מחירי דירות, תחבורה ופתרונות תעסוקה.

הסיור החל בקרית גת שם עלו הנוכחים לצפייה מגג ביתו של העסקן הרב יחיאל דונט, מתווך נדל"ן ומעסקניה הבולטים של קרית גת. הרב דונט נתן תסקיר מדויק על האזור ועל העיר העתידית השכנה שפיר המתוכננת לקום על אדמות המועצה האזורית שפיר ולהגיע עד ל-40,000 יח"ד ולהוות מעין המשך להתיישבות החרדית בקריית גת, וחלק מהגוש החרדי המתפתח באזור קרי, קרית מלאכי, בית שמש, קוממיות ועוד הנמצאים במרחק של כחצי שעה ופחות מהמקום וזאת בנוסף לאשדוד (כ-40 דקות) וב"ב וי-ם (כשעה).

משם המשיך הסיור לכסיף שם הגיעו הנוכחים לגן הלאומי תל ערד הממוקם כעשר דקות מערד וכחצי שעה אחרי באר שבע ובמרחק של כשעה וחצי מב"ב וי-ם וממנו נצפות אדמות העיר כסיף.

לנוכחים ניתן הסבר על האזור כשצוין שלמרות התנגדות חלק מהעסקונה החרדית למקום, יינתנו פתרונות תעסוקה לצד פתרונות תחבורה עם אפס עלויות פיתוח לצד שירותי קהילה, גנים, ת"תים, בתי ספר, ישיבות, בתי כנסת ומרכזי קניות המתוכננים לאוכלוסיה החרדית דבר שיוזיל את מחירי הדירות והחיים במקום למינימום, כשהמקום מתוכנן לכ- 20,000 יח"ד.

משם נסעה המשלחת לפגישה במשרד השיכון בה נידונה מצוקת הדיור החרדית שנמצאת היום בשיא השפל.

במקום שמעו נציגי המשרד את המצוקה הנוראה שנמצאת כיום בחוסר של כמאה אלף יח"ד, כאשר בשלושים השנים האחרונות מחירי הדירות בקניה וגם בשכירות עלו פי עשרה עד חמשה עשר (1000-1500%) כשהשכר במשק עלה אולי ב 50%, מה שמרחיק את חלום רכישת דירה עד ללא מציאותי, כאשר במצב זה נאלצים זוגות עם ילדים להתגורר בחניות ומחסנים.

"לעומת זוגות צעירים באוכלוסיה הכללית – הוסיפו – שכלפיהם כל הארץ פתוחה, כאשר בכל עיר נכונו להם גנים, בתי ספר ושירותי קהילה, את הציבור החרדי דוחים. כל התיישבות חרדית בעיר חילונית נתקלת בהתנגדות וק"ו בבניה חדשה, כאשר ראשי הערים מתנגדים לה בנחרצות".

הנוכחים שבחו את רצון עובדי המשרד לעזור ואת השעות היקרות מעבר לשעות העבודה שהצוות בראשות הגב' שולמית גרטל מקדיש, אך הוסיפו: "מילא שפיר, שנמצאת באזור מיושב וקרוב למרכזים חרדיים, והיא גם תקועה כמה שנים, אבל כסיף – טענו בתוקף חלק מהנוכחים – זורקים אותנו לאמצע המדבר, רחוק ממקום ישוב יהודי וק"ו חרדי, הווי אומר בעיות תעסוקה ועוד, וכי לא מצאתם בדרך עד לשם פיסת אדמה קרובה יותר למעננו?"

בתגובה ענו נציגי המשרד שאכן התכנית היא הקמת שלוש ערים חרדיות, עם שלושה מדרגי מחירים כשהמקומות המרוחקים יותר יהיו הזולים בארץ עם תנאי רכישה נוחים וככל שהמקום יתקרב למרכז תהיה השפעה על המחיר "ואתם עוד תראו שהציבור ינהר בהמוניו לכל מקום שיבנה".

הישיבה ננעלה עם תחושה של תחילת שיתוף פעולה, כשעגלת הדיור התקועה בקרוב תחולץ ובמהרה יזכו לבשר על התקדמות בנושא.


0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

אם אתם "בונים" על שפיר קחו בחשבון עוד 10 שנים לפחות, עם הבירוקרטיה הישראלית לא נתקדם מדי מהר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו