אילוסטרציה. צילום: Uri Lenz / FLASH90

מכשיר הרב-קו באוטובוס לא עבד, צריך לשלם? שר התחבורה הגיב לשואלים

נוסעת חרדית המתגוררת בתל ציון נסעה לפני זמן מה בתח"צ, כשעלתה לאוטובוס התברר לה כי מכשיר תיקוף הרב קו לא עובד. הבוקר נזכרה מכך והחליטה לשלם בחברת אגד אלא שבני ביתה הזכירו לה כי בנסיעה היה האוטובוס של חברת אגד תעבורה

כל אדם שרגיל להשתמש בתחבורה הציבורית באופן יומיומי נתקל ולו פעם אחת במצב שבו הוא עלה לאוטובוס, הוציא את כרטיס הרב קו והתכוון לתקפו, אך אז התברר לו כי מכשיר הרב קו לא עובד. יש כאלו שאולי שמחו מהסיטואציה אך יש כאלו שמצב כזה גורם להם לכאב ראש לא קטן.

האם צריכים לשלם על אותה נסיעה? ולמי מגיעים דמי הנסיעה, לאותו נהג או שמא לחברה? נוסעת חרדית המתגוררת ביישוב תל ציון נסעה לפני זמן מה בדרכה לביתה, כשעלתה לאוטובוס התברר לה כי מכשיר תיקוף הרב קו לא עבד. הבוקר נזכרה מכך והחליטה לשלם לאוטובוס של חברת אגד שעבר מתחת לביתה אלא שבני ביתה הזכירו לה כי בנסיעה המדוברת היה האוטובוס של חברת אגד תעבורה.

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' הגיב לשאלה וענה: "בדיקה שערכתי עם הרשות לתחבורה ציבורית, על פי החוק (וממילא גם ההלכה) כשלא ניתן לשלם על נסיעה עקב תקלה שבאחריות החברות המפעילות או משרד התחבורה לא צריך להשלים את התשלום לאחר הנסיעה".

סמוטריץ' הוסיף, "לא חשוב באיזו חברה שילמת, התשלום מגיע לאוצר המדינה (הפדיון כיום לא מגיע לחברות המפעילות אלא לאוצר המדינה והחברות המפעילות מקבלות תשלום מהמדינה) ולכן גם אם היא רוצה לשלם לפנים משורת הדין היא החזירה את החוב".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
9 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

ב"ה וישר כוח…!!! בלוד זה קורה כל הזמן עם חברת קווים בקו 460 לכיוון ת"א. והנהג דורש שנשלם על נסיעה יומית.

תקינות מכשיר התיקוף הוא באחריות חברת האוטובוסים.
למי שיש כרטיס רב קו טעון בחוזה, לא חייב לשלם בנפרד.

בבאר שבע אפשר לשלם גם ברב קו וגם במזומן אבל קורה שהרב קו 99% אחוז פועל אבל המכונה של המזומן לא עובד יותר פעמים אז קורה שחצי משלמים חצי לא
אשריהה של אותה בחורה
ארי

כן במודיעין עלית זה קורה המון שהמכשרים של רב קו לא עובדים

בדיוק עולה פקח, ומחייב קנס, לא מעניין שהמכשיר לא עובד.

אני לא מצליח להבין איך הוא מצליח לוח הזמנים הם לא יכולים לעשות את זה עם זאת

אנחנו בצפת חוגגים עם המון נסיעות למרכז הלוך חזור בחינם.

מה קורה כשפשוט אי אפשר להגיד להכשיר צרוב עומס, כמו שורה המון פעמים בירושלים, ובפרט בחג בהלוך חזור מהכותל? האם זה אותו דין?

ואם זה קרה במטרונית בחיפה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו