אדלשטיין לעימתו האירופי: "פעל נגד פסק הדין לסימון מוצרים מההתנחלויות"

יו"ר הכנסת בתכתב לנשיא הפרלמנט האירופי נגד החלטת בית הדין האירופי לסמן מוצרים יהודים מיהודה, שומרון ורמת הגולן. במכתב האשים אדלשטיין את בית הדין בהחלטה צבועה, פוליטית, בעלת ניחוח אנטישמי וכזו שמתעלמת מההיסטוריה

יו"ר הכנסת, יולי (יואל) אדלשטיין, שלח אמש (חמישי) לנשיא הפרלמנט האירופי, דיוויד סאסולי, מכתב תקיף נגד החלטת בית הדין האירופי לסמן מוצרים יהודים מיהודה, שומרון ורמת הגולן. במכתב האשים אדלשטיין את בית הדין בהחלטה צבועה, פוליטית, בעלת ניחוח אנטישמי וכזו שמתעלמת מסעיף 80 של מגילת האו"ם, מהחלטת ועידת סן רמו, מהצהרת בלפור ומהקשר ההיסטורי של העם היהודי לשטחי יהודה ושומרון.

"החלטת בית המשפט עשויה לערער את הקשרים הפוליטיים והכלכליים בין ישראל לאיחוד האירופי ולהביא להשלכות שליליות מרחיקות לכת לגבי סיכויי השלום בין ישראל לשכנותיה במזרח התיכון", קבע אדלשטיין. "מבין עשרות אזורים שבמחלוקת ברחבי העולם, בית הדין החליט להורות על סימון מוצרים מיהודה, שומרון ורמת הגולן בלבד.

"יתר על כן, בית המשפט בחר להתעלם מהקשר העמוק וההיסטורי בין עם ישראל לארץ ישראל כולה. הוא התעלם מהעובדה ששטחי יהודה ושומרון אינם "שטח כבוש", מכיוון שמעולם לא היו חלק ממדינה אחרת; הם נמצאים תחת שליטה ישראלית לגיטימית מכוח הצהרת בלפור, החלטת סן רמו וסעיף 80 בפרק 12 למגילת האו"ם. ההחלטה התעלמה מחוסר הסבירות של מסירת רמת הגולן, אשר הכנסת החילה עליה ריבונות – צעד שהוכר על ידי ארצות הברית – לרוצח ההמונים שארצו מכילה כמה מהאויבים המרים ביותר של ישראל".

עוד האשים יו"ר הכנסת כי בית הדין אימץ בהחלטתו את עמדת ארגוני BDS. ובנוסף ש"בית המשפט קבע יחס דיפרנציאלי לערבים ויהודים על בסיס מוצא אתני בכך שהוא מצהיר שתוויות מזון אינן מציינות רק "הגדה המערבית" או "רמת הגולן" אלא באופן ספציפי שהמזון מגיע מיישוב יהודי – שמא הצרכנים יטעו שסחורות אלה מיוצרות על ידי ערבים. בהטלת דרישה זו, בית המשפט מקדים את תוצאות המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים, בניגוד לעמדתה ארוכת השנים של האיחוד האירופי – והקהילה הבינלאומית בכללותה – כי צעדים דו צדדיים הם הדרך היחידה ליישב את הסכסוך".

לסיום כתב אדלשטיין למקבילו האירופי, "פסיקה מחפירה זו של בית הדין היא החלטה בעלת מניעים פוליטיים. כפועל יוצא ממנה היא עלולה לייצר בעיות רבות בשיתופי הפעולה הכלכליים בין ישראל למדינות האיחוד האירופי. מתוקף תפקידך הרם וידידותך עם מדינת ישראל, אני מבקש ממך לפעול לכך שהפרלמנט האירופאי והפרלמנטים הסוברנים באירופה יביעו את אמירתם החד משמעית נגד פסק דין אומלל זה".

בית הדין האירופי אישר השבוע את הנחיית האיחוד האירופי משנת 2015 לסמן מוצרים שמיוצרים בישראל אך מעבר לקו הירוק – יהודה ושומרון, הבקעה, רמת הגולן ומזרח ירושלים.בית הדין האירופי קבע שיש לסמן את המוצרים מההתנחלויות "כדי לא להטעות את הצרכן ולספק לו את המיקום המדוייק שממנו הגיע המוצר".

דוברות האיחוד האירופי בישראל הבהירה כי האיחוד "חוזר על מחויבותו הבסיסית לביטחון ישראל", וכי הגוף "אינו תומך בשום צורה של חרם או סנקציות נגד ישראל. האיחוד האירופי דוחה ניסיונות של קמפיינים של מה שמכונה תנועת ה-BDS לבודד את ישראל. אינדיקציה ברורה ולא מטעה של מקור היא חלק מהותי ממדיניות הצרכנות של האיחוד האירופי".

ממשרד החוץ הישראלי נמסר כי, "ישראל דוחה בתוקף את החלטת ביה"ד האירופי (EJC) שנגרר לקמפיין פוליטי, שכל תכליתו יישום סטנדרט כפול כלפי ישראל וייחודה לרעה. קיימים כ-200 סכסוכים טריטוריאליים שונים ברחבי העולם, אשר בעניין סימון מוצריהם לא פסק ביה"ד ואליהם אף לא התייחס. זוהי החלטה פוליטית מפלה".

עוד הוסיפו בישראל, "ההחלטה מרחיקה את השלום ונוגדת את עמדות האיחוד האירופי עצמו. החלטות כאלה מחזקות את הרש"פ בסרבנותה לקיים משא ומתן ישיר עם ישראל ומעניקות רוח גבית לשונאי ישראל וגורמים רדיקלים המקדמים חרמות כנגד ישראל ומכחישים את זכות קיומה".

שר החוץ ישראל כ"ץ הוסיף כי, "החלטת ביה"ד האירופי פסולה ערכית ומוסרית, ובכוונתי לפעול מול שרי החוץ האירופאים כדי לוודא את מניעת יישום מדיניות שגוייה וחמורה זו , העומדת גם בסתירה למדיניות האירופאית לקדם את סיום הסכסוך באמצעות מו״מ ישיר וללא תנאים מוקדמים ולא באמצעות פסיקות משפטיות".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו