Yonatan Sindel/Flash90

הפרקליטות מתנגדת לאפשר ליועצי נתניהו לערער על החלטת ביהמ"ש

יועציו של ראש הממשלה הגישו בקשת רשות ערעור לביהמ"ש לנוכח החלטת השופט שאישר למשטרה לבדוק את הטלפונים הניידים שלהם על אף שאלו הוחרמו בניגוד לחוק. הנימוק: "היענות לבקשתם, תסכל את החקירה הפלילית בעודה באיבה"

לאחר שיועציו של ראש הממשלה יונתן אוריך, עופר גולן, ישראל איינהורן ויוסי שלום עצרו בבקשה לאפשר להם רשות ערעור על ההחלטה שאפשרה למשטרה לערוך חיפוש ולבדוק את הטלפונים הניידים שלהם, הגישה היום המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה לבית המשפט העליון, את תגובתה לבקשת רשות הערעור בו הם דורשים לשלול את הבקשה.

על פי התגובה, שהוגשה על ידי עו"ד נעמי גרנות, המדינה מבהירה, כי היא מתנגדת לבקשת רשות הערעור בנימוק, כי אין בבקשה כל הצדקה למתן רשות ערעור. שתי ערכאות הנחו עצמן לפי הפסיקה הידועה והמוכרת בהקשר זה, ואין בהכרעותיהן כל עניין משפטי או ציבורי החורג מעניינם האישי של המבקשים. עוד תטען המדינה כי היענות לבקשתם, קל וחומר היענות לסעד אותו הם מבקשים- דחיית בקשת המשטרה לקבל צווי חדירה וחיפוש בטלפונים הניידים של המבקשים- היא זו שתהווה סטייה וחריגה מההלכה הפסוקה בענייננו. היענות לסעד המבוקש תסכל את החקירה הפלילית בעודה באיבה.

כזכור, בעקבות תלונה של עד המדינה בפרשה 4000, שלמה פילבר, על אירוע הטרדה סמוך לביתו, נפתחה חקירה פלילית, שבמסגרתה נתגלתה מעורבותם של המבקשים באירוע. המבקשים הוזמנו לחקירה באזהרה ונועצו עם עורכי דינם בכל עת שביקשו זאת. במהלך החקירות, ערכו החוקרים חיפוש ידני בטלפון הנייד של כל מבקש, בנוכחותו וכשהוא נאות לכך (החיפושים הופסקו מיד כשמי מהמבקשים ביקש זאת), כשחלק מהתוצרים אף צולם. ארבעת הטלפונים נתפסו על ידי המשטרה. יום לאחר סיום החקירה של אחרון המבקשים, ולאחר שנאספו עוד ראיות, פנתה המשטרה בבקשה לצווי חדירה וחיפוש בארבעת הטלפונים.

לאחר דיון במעמד הצדדים החליט בימ"ש השלום לקבל את הבקשה לחדירה ולחיפוש ממוקד ומושכל בטלפונים הניידים, לפי מתווה שהוצג בפניו, למרות שמצא כי נפלו 3 פגמים בהתנהלות המשטרה. בימ"ש השלום קבע כי הצורך למצות את החקירה גובר על הפגמים בשלב זה וטענות המבקשים שמורות להם להליך העיקרי, ככל שיוגש נגדם כתב אישום. על כך הגישו המבקשים ערעור לביהמ"ש המחוזי, שנדחה, לאחר שביהמ"ש המחוזי אימץ את נימוקי בימ"ש השלום במלואם. ביהמ"ש המחוזי גם הזכיר את ההלכה לפיה המקום ההולם לדון בטענות בעניין הוגנות ההליך, בהקשר של גביית ראיות, הוא בהליך העיקרי, בדיון על קבילותן.

יועצי ראש הממשלה עופר גולן ויונתן אוריך הגיבו להחלטת הפרקליטות להתנגד לדיון בבית המשפט העליון ואמרו, כי "הפרקליטות בפאניקה מביקורת ודיון ענייני בסוגיה עקרונית של דריסת זכויות נחקרים, מפני שהיא מפחדת שהאמת תחשף: בכל יום היא מאפשרת למשטרה לחטט בטלפונים ניידים של אזרחים בלי צו ובניגוד לחוק – מתחת לאפו של בית המשפט. בית המשפט חייב לשלוח למשטרה ולפרקליטות מסר ברור: לא נכשיר את הפעולות הפסולות שלכם. שמירה על זכויות הפרט הן ערך עליון במשטר דמוקרטי".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
4 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

דיקטטורה בראש חוצות ואין פוצה פה

תראו איך הם מתנפלים על גימיק מצחיק, ואם כבר צריך יותר לחקור את כל אלה שהטרידו במשך שנתיים, בכל שבוע את היועמ"ש, שבעיניי זה הרבה יותר חמור להטריד את מקבל ההחלטה מאשר הטרדת עד. אך יש לדיקטטורים האלה בשם החוק לומר שזה הטרדה, אתפ חציתם כל גבול כמו פוטין אתם מתנהגים יש לכם מידע על כל פוליטיקאי ושאתם רוצים להפיל מישו אתם מחליטים להוציא את התיק שלו, זה נקרא בעברית פשוטה, מהפכה,מושחתים,רמאים ,וקומוניסטים

טיפשים, פשוט עושים את הקמפיין לימין

אני לא ביבי ואני רוצה גם לערער על החלטת בית המשפט הזדוני

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו