צילום: פלאש 90

מסתמן: היועמ"ש יאשר מינוי מפכ"ל ונציב שב"ס בממשלת מעבר

ההערכה היא שהיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, נוטה להסכים לבקשה של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן לבחון אישור למינוי קבע לתפקיד ראשי המשטרה והשב"ס בתקופת ממשלת המעבר, לאור העובדה שהיא נמשכת זמן רב מהצפוי

מסתמן כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט נוטה להסכים תנאים מסויימים לבקשתו של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן למנות בזמן קרוב מפכ"ל משטרה ונציב שב"ס קבועים בזמן ממשלת המעבר. זאת, לאור העובדה שטרם קמה ממשלת קבע ותקופת המעבר נמשכת זמן רב מהצפוי.

ההערכה היא שהמערכת המשפטית תאשר את המינויים שיציג ארדן על אף שהם נעשים בממשלת מעבר. בשיחות שנערכו בין ארדן לבין היועץ המשפטי כבר לפני כמה חודשים, לא אסר האחרון באופן גורף למנות מפכ"ל. סוכם שניתן יהיה למנות מועמד, ובלבד שיתקיימו כמה תנאים – המפכ"ל המיועד יגיע מתוך המשטרה ולא כמינוי חיצוני, יעבור את ועדת גולדברג לאישור מינויים בכירים ויהיה מינוי מקצועי מובהק.

על פי הנחיית היועץ המשפטי לממשלה בנוגע למינויים על ידי שרים או על ידי הממשלה בתקופת בחירות, יש להימנע ככל האפשר ממינויים כאלה. הדבר מודגש אף יותר בכל הנוגע למינוי בעלי תפקידים בכירים שנעשים ללא הליך של מכרז או ועדת איתור – ובהם גם מפכ"ל המשטרה. "ככלל", נכתב בהנחיית, "בתקופת בחירות יש להימנע ממינויים של קבע למשרות אלה".

מאז פרישתו של המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך לפני מעל לשנה, לא מונה באופן רישמי מפכ"ל חדש, וניצב מוטי כהן משמש כמ"מ מפכ"ל המשטרה, המינוי הזמני של כהן, הוא כתוצאה מהתנגדות ועדת גולדברג למינוי בכירים לאשר את מינויו של מועמדו של משה (צ'יקו) אדרי. בעקבות כך החליט השר ארדן להאריך את זמן כהונתו הזמני בעקבות מערכת הבחירות (מועד א') והעובדה שיש ממשלת מעבר שמקשה על מינוי קבוע.

כזכור, השר לביטחון פנים גלעד ארדן פנה בימים האחרונים ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בבקשה לבחינת אפשרות למנות מפכ"ל משטרה ונציב שב"ס בממשלת מעבר. "בעבר החלטתי שלא להביא בפני הממשלה מועמדים לתפקידים אלה לאור פיזור הכנסת והציפיה כי בעקבות הבחירות תכונן ממשלה חדשה. אולם לאור שינוי הנסיבות המשמעותי והתמשכות תקופת הבחירות והיציאה למערכת בחירות נוספת שגם לאחריה אין ודאות שתקום ממשלה, אני מעוניין להביא בפני הממשלה לאישור מועמדים לכהונת קבע", הסביר ארדן.

השר ארדן הסביר, כי לאחר שבחן ושקל את מכלול השיקולים הנוגעים למועמדים ולהליך המינוי ובהתחשב בעובדה שאנו נמצאים 3 חודשים בלבד לפני יום הבחירות (מועד א'), צפוי וברור שהליך מינוי שיתקיים כעת, יסבול מחוסר וודאות, הן בהיבט המשפטי והן בהיבט הציבורי, שכן הדיון הציבורי בעת הזו לא יעסוק בשיקולים המקצועיים של המינוי והבסיס לו עלול לנבוע משיקולים פוליטיים ולא מטובת המשטרה וכן קיים חוסר וודאות משפטית באשר ליכולת להשלים ההליך לפני מועד הבחירות.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

הגולם קם על יוצרו..

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו