Tomer Neuberg/Flash90

מנדלבליט עונה לאוחנה: "בן ארי טרם החלה למלא את התפקיד באופן מהותי"

היועמ"ש דחה את טענתו של שר המשפטים כי צו עיכוב המינוי "אינו רלוונטי". לדבריו, "בית משפט מוסמך במקרים חריגים - כמו זה שלפנינו - גם להוציא צו ביניים שהוא בבחינת 'צו עשה'". להערכתו, גם אם בג"ץ היה יודע שהמינוי נחתם, ההחלטה לא הייתה שונה

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט דוחה את טענתו של שר המשפטים אמיר אוחנה כי הצו מבג"ץ שמעכב את מינוי עו"ד אורלי בן-ארי גינזבורג למ"מ פרקליט המדינה "אינו רלוונטי". לטענתו, גם אם המינוי נכנס לתוקף באופן פורמלי, בן ארי טרם החלה למלא את התפקיד באופן מהותי, ועל כן יש להשאיר את הצו על כנו.

"ראשית", מסביר היועמ"ש את עמדתו, "לדעת היועץ המשפטי לממשלה, הצו הארעי שניתן בעתירה, בהיקף שניתן, דרוש כדי למנוע פגיעה בתפקודה התקין של פרקליטות המדינה. היועץ המשפטי לממשלה יפנה בעניין זה גם לאמור במכתבו של נציב שירות המדינה לשר המשפטים אשר הבהיר כי לשיטתו מינוי מעין זה עלול לערער את תפקודה התקין של הפרקליטות".

"שנית, עמדת היועץ המשפטי לממשלה, כפי שנמסרה לשר המשפטים, היא כי מינויה של עו"ד בן ארי לתפקיד ממלאת מקום פרקליט המדינה חורג באופן קיצוני ממתחם הסבירות, ולפיכך קמה מניעה משפטית לאשרו. לקביעה זו של היועץ המשפטי לממשלה אודות אי-חוקיותו של המינוי השלכה על הצורך וההיקף של הצו הארעי שראוי ליתן בעתירה זו".

"שלישית, לאמור לעיל יש להוסיף את סמיכות הזמנים בין ההחלטה על המינוי לבין מתן הצו הארעי, ובשל כך, בפועל, המשיבה 4 (בן ארי) גם לא החלה למלא את התפקיד באופן מהותי עובר להוצאת הצו הארעי ולהפעיל את הסמכויות הקשורות בו".

"רביעית, במקרה שלפנינו הצו הארעי שניתן ביקש "להקפיא" מצב קיים, וכאמור, הגם שמינויה של המשיבה 4 אכן נכנס לתקפו מבחינה פורמלית, הרי שטרם החלה למלא את התפקיד באופן מהותי. מכל מקום, הגם שצו ביניים מבקש ככלל לשמר מצב קיים, הרי שבית המשפט מוסמך במקרים חריגים – כמו זה שלפנינו – להוציא גם צו ביניים שהוא בבחינת "צו עשה"".

לסיום מבקש מנדלבליט מב"גץ כי, "נוכח השיקולים הנזכרים לעיל, ברי כי אף אם היה ידוע לבית המשפט שהמינוי הנדון כבר נחתם, הרי שהן מאזן הנוחות והן סיכויי העתירה מטים את הכף לטובת מתן הצו הארעי שניתן, המקפיא את המצב, בו טרם החלה המשיבה 4 למלא את תפקידה כממלאת מקום פרקליט המדינה באופן מהותי".

כזכור, שר המשפטים אמיר אוחנה פנה ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט וטען כי הצו מבג"ץ שמעכב את מינוי עו"ד אורלי בן-ארי גינזבורג "אינו רלוונטי". לטענתו: "מינויה נכנס לתוקף עם חתימתי על המינוי". במכתב ליועמ"ש כותב אוחנה כי "כיממה לאחר כניסת המינוי לתוקף, ניתן הצו הארעי שמשהה את כניסתה לתפקיד".

השר מסביר כי, "בהיות העתירה מבוססת על מצע עובדתי שגוי, הצו, שנועד לשמור על המצב הקיים, אינו רלוונטי והמינוי הוא מעשה עשוי. לא ניתן "לעכב" מינוי שכבר בוצע, ו/או "להשהות" מעשה שכבר נעשה. אבקש את חוות דעתך בנושא". עוד הוא מציין כי בכוונתו לקחת עורך דין פרטי שייצג אותו בבג"ץ ולא להיות מיוצג על ידי מנדלבליט, אך מבקש ממנו להתייחס לעמדה שהוא מציג.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
5 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

איך שהמשפטנים עושים בחוק כבשלהם. מעניין שתמיד החוק לצידם. אין אימון בגרושששש

הזוי!!
עוד מנדט לביבי.

מספיק כבר להגיב לא נימאס לך כבר לדבר ולהתנגח נגד כולם תרגיע כבר נמאסת

סדום בהתגלמותה
הרועץ הממשלתי ושופטי הרשע
אם אלה השופטים מי צריך מדינה
שילכו להאג הם מתאימים לשם

חכמולוגים השמאלנים :
קודם כל מנעו את מינוייה של בן ארי לתפקיד פרקליטת מחוז ואחר כך
מנעו את מנוייה לפרקליטות המדינה כי…….היא לא היתה פרקליטת מחוז אלא רק משנה לפרקליטות מחוז

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו