צילום: פייסבוק

בכיר במשרד הבריאות: "צריך להחמיר כרגע בצעדים עד פסח ונשחרר בהדרגה"

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות אמר כי "אפשר לסגור גם חנויות מזון ולחלק מנות קרב, אבל זה דורש היערכות". במשרד הבריאות הבהירו לאחר מכן כי סגירת המרכולים היא "אפשרות שנבחנת לתרחיש קיצון בלבד - ואינה עומדת על הפרק כרגע"

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, התייחס היום (שלישי) להחמרת ההגבלות לציבור במסגרת המאבק לבלימת נגיף הקורונה. "זה אולי נשמע כמו צעד קיצוני, אבל אני חושב שצריך אפילו לסגור גם את חנויות המזון ואולי לחלק לציבור מנות קרב. אבל זה דורש תשתית רבה". במשרד הבריאות מיהרו לפרסם הבהרה לפיו מדובר באפשרות שניבחנת לתרחיש קיצון בלבד – ואינה עומדת על הפרק.

גרוטו הסביר בתדרוך לעיתונאים כי במסגרת החמרת המדיניות, תאשר הממשלה כמה צעדים שהוא מניח שיאושרו. לדבריו, העקרונות שנבחנים קובעים כי הכול ייסגר, "למעט רפואה, מזון ותרופות שיישארו פתוחים במתכונת זו או אחרת, ודברים אחרים שחיוניים כדי לצרוך את זה כמו חשמל ומים". לדבריו, מטרת הצעדים הללו היא להוריד את התחלואה בישראל, כך שחזרה לשגרה תתאפשר בהדרגה עד לאחר חג הפסח.

הוא פירט כי "יהיה אפשר לצאת למרחק קצר מהבית, זה יוגדר באכיפה. המשטרה תקבל יכולות אכיפה לרמה פרטנית. יהיה מותר לעשות ספורט עם עוד אדם אחד, כנראה לרדיוס של קילומטר. גם לצאת עם הכלב יהיה אפשר. התקנות ייכתבו על ידי הממשלה ויאושרו על ידי הממשלה". עוד הוסיף כי, "קבענו את סוף פסח כי זה שלושה שבועות קדימה. זה הזמן שאפשר לקבל תמונת מצב ונוכל להתחיל לראות ירידה"

גרוטו התייחס לכמות החולים בישראל ואמר כי "המצב מבחינתנו יחסית טוב, כלומר, אין לנו עדיין התפרצות בלתי נשלטת. המספרים אמנם מעידים על גידול בכל יום, חלקו מוסבר על ידי עלייה בבדיקות המעבדה, אך יש גם עלייה במספר החולים הקשים, אבל היא נשלטת. זה מראה שהצעדים שנקטנו בהם עד כה עושים את העבודה. אולם, עמדת אנשי המקצוע וגם עמדתי שלי היא שצריך להחמיר בצעדים, לחשוב במשך כמה זמן הם יינקטו ואיך יוצאים מהם בהדרגה".

"מבחינת הזמן", הסביר, "החולים הקשים שאנו רואים היום, מייצגים את תמונת המצב של 17 יום אחורה. לכן גם התוצאות של הצעדים המחמירים יותר השבוע עדיין לא נראים בצורה בולטת, וכרגע זה מיושם באופן חלקי וקטן. עוד 7 עד 10 ימים צריכים לראות השפעה מסוימת. אם זה כן עושה את העבודה – נאריך את הצעדים עד סוף פסח, ורק אז נשחרר בהדרגה לפי רמת חיוניות, ונפתח בהדרגה את מה שנסגר עד עכשיו. אין לנו הבטחה מוחלטת לפיה הצעד הזה באמת יצליח וייתכן שבכל זאת נראה תחלואה ותמותה בהיקפי גבוהים. מצד שני אין לנו אפשרות אחרת ולהרים ידיים ולומר שאיבדנו שליטה".

לדבריו, חצי מיליון בדיקות הדם שהוזמנו מארה"ב, ואשר יבדקו באמצעות נוגדנים את הימצאות הנגיף בגוף, יאפשרו למשרד הבריאות לבצע מדגם של האוכלוסייה, שייתן תמונת מצב על התחלואה בישראל. במשרד הבריאות יחליטו מי ייבדק, ולפי סקר זה יתקבלו החלטות לגבי הקלת הסגר או החמרתו אחרי פסח. פרופ' גרוטו הוסיף כי "הזמן הוא מרכיב דומיננטי, ויש לקבל החלטות במהרה כדי למנוע החמרה של המצב".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

גרוטו פסימי כרוני
חבל יורם לס לא שם לאזן אותו

לצאת עם האיגואנה שלי יסכימו לי?

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו