Yonatan Sindel/Flash90

מנכ"ל משרד האוצר: "העמדנו עד כה סיוע למשק בהיקף של 40 מיליארד ₪

שי באב"ד בדיון בוועדת הכספים: "לצרכי מערכת הבריאות בעקבות משבר הקורונה, עד היום הוקצו כ-2 וחצי עד 3 מיליארד, יש הקצבות נוספות שיגיעו עד 10 מיליארד ש"ח לצרכים הללו".לדבריו, השבתה כוללת במשק למשך 12 שבועות תקפיץ את הגרעון ל-15.5%

מנכ"ל משרד האוצר, שי באבד, הציג היום בדיון בוועדת הכספים הזמנית את צעדי משרד האוצר לעניין משבר הקורונה לפיו עד כה העמיד האוצר סיוע כלכלי בהיקף של 40 מיליארד ש"ח נוכח המשבר – רשת ביטחון לדמי אבטלה בסדר גודל של 10 מיליארד ₪ דמי אבטלה וחופשה ללא תשלום, קרן סיוע לעסקים קטנים ובינוניים בהיקף של 8 מיליארד ש"ח.

בנוסף ניתנו הקלות תזרימיות בהיקף של 20 מיליארד ש"ח לתשלומי חובה כגון: משכנתא, מע"מ, ארנונה, חשמל, מים, אגרות ועוד. לדבריו מערכת הבריאות מקבלת את כל מבוקשה: "לצרכי מערכת הבריאות בעקבות משבר הקורונה, עד היום הוקצו כ-2 וחצי עד 3 מיליארד, יש הקצבות נוספות שיגיעו עד 10 מיליארד ש"ח לצרכים הללו".

עפ"י הנתונים שהציג מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, עולה כי אם ניתן יהיה להקל על המשק לאחר 5 שבועות, אחרי חג הפסח, אזי במקרה של השבתה חלקית יעלה הגירעון ל-6.5% ובמקרה של השבתה מלאה יזנק ל-9.3%. אם ימשכו ההגבלות גם אחרי הפסח הזינוק בגרעון צפוי להיות חד הרבה יותר. במקרה כזה השבתה חלקית של 8 שבועות תוביל לגירעון של 7.6% והשבתה חלקית ל-12 שבועות תגדיל את הגרעון ל-8.8%. השבתה כוללת ל-8 שבועות כבר תזניק את הגרעון ל-11.8% והשבתה מלאה של המשק ל-12 שבועות תוביל לכדי גרעון של 15.5%.

באשר לפגיעה בתוצר הסביר באב"ד כי במקרה של השבתה חלקית ל-5 שבועות הפגיעה תעמוד על 5%, השבתה חלקית ל-8 שבועות תעלה את הפגיעה בתוצר ל-6.8% והשבתה חלקית ל-12 שבועות תביא את הפגיעה ל-8.6%. כמובן שבהשבתה מלאה הפגיעה תהייה חמורה יותר ובמקרה של 5 שבועות תעמוד על 9.3%, אם משך ההשבתה יתארך ל-8 ואפילו 12 שבועות תזנק הפגיעה בתוצר ל-12.8% ו-17.7% בהתאמה.

באבד הוסיף עוד: "זהו אחד המשברים הגדולים ביותר, אם לא הגדול ביותר מאז היווסד המדינה, המשבר הוא משבר ריאלי, שעלול להשפיע על המערכת הפיננסית, נכנסו עם חוב תוצר נמוך, אבטלה נמוכה, ומערכת פיננסית איתנה, עם זאת, ככל שעובר הזמן המשבר מעמיק, והופך לבעל משמעותיות על המשק".

לגבי דרישת חברי הוועדה לתוכנית תרחיש השיב באבד: "אני לא יכול להציג כזאת, זו אחת הבעיות, כל המדינות לומדות תוך כדי תנועה מה לעשות, לכן אני לא יכול לומר שיש כרגע תרחיש שכולנו עובדים לפיו, הדברים משתנים, ואנחנו כל הזמן עושים התאמות. לעומת מדינות אחרות בעולם ישראל במצב מאוד טוב, והשאלה מה עושים הלאה ולכמה זמן".

ח"כ פורר אמר כי, "זה ברור שאתם לא יודעים לומר בוודאות מה יהיה בעוד חצי שנה, אבל אתם צריכים לקבל החלטה מה קורה בשבוע – שבועיים הקרובים, עדיף החלטה, מאשר כל שעתיים החלטה אחרת". באבד השיב: "אני מסכים, אבל נניח שאומרים סגר מלא, דבר שבאף מדינה אחרת לא עשו, אין הבטחה לכמה זמן נהייה במצב הזה והדברים משתנים. אם זו הייתה החלטה שלנו, היינו מקבלים אותה, זו החלטה של רה"מ". באבד ציין כי היום תוצג לרה"מ תוכנית כלכלית כוללת.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

עדיין לא ראינו שקל חבורת אוהבי מיסוי ותנו לי לנחש גם לא ניראה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו