אילוסטרציה מעקב על הבתים. צילום: pixabay

מלחמה בפרטיות: סין התקינה מצלמות מעקב בתוך בתי אזרחים

אזרחים סינים מדווחים בדאגה כי הרשיות המקומיות פרסו מאות אלפי מצלמות מעקב אחרי אזרחים בניסיון לאתר מפירי בידוד וזאת למרות שהמהלך מבטל את הפרטיות של האזרחים. תושב מקומי בשם וויליאם זו סיפר שהמשטרה התקינה מצלמות גם בתוך הבתים

בצעד חסר תקדים הממשלה הסינית התקינה מצלמות אבטחה מחוץ לדלתות בתיהם של אזרחים שהיו אמורים להימצא בבידוד, ובמקרים קיצוניים אף יותר, התקינה את מצלמות המעקב בתוך בתיהם של האנשים, וזאת בכדי להיאבק בהתפשטות נגיף הקורונה במדינה. על המהלך הפולשני הזה, שמוחק כמעט לחלוטין כל זכר לפרטיות, כך דיווחה הלילה (שלישי) רשת CNN האמריקנית.

בפרסום דווח סיפורו של איאן לייפה בן 34 שחזר לבייג'ינג, ומצא מצלמת מעקב המותקנת על הקיר מחוץ לדלת הדירה שלו, כשעדשת המצלמה מופנת לעברו, לייפה אמר כי "כשמצלמת מצלמה מחוץ לדלת שלך, מדובר בפגיעה של פרטיות, זה פשוט נראה כמו אוסף נתונים עצום. ואני לא יודע כמה זה באמת חוקי".

ברשת CNN מציינים כי אין הודעה רשמית מטעם הממשל הסיני כי יש להתקין מצלמות מחוץ לבתיהם של אנשים הנמצאים בהסגר, ואנשים רבים דיווחו כי בעיקר ברשתות החברתיות על פריסה רחבה של מצלמות באזורים רבים בסין הנמצאים בסגר מזה כמה חודשים.

סיפור קיצוני אפילו יותר שעליו דווח הוא סיפורו של וויליאם זו, עובד ציבור שחזר לעיר צ'אנגז'ו שבה מתגורר במזרח מחוז ג'יאנגסו, ממחוז הולדתו אנחוי שנמצא במזרח סין בסוף חודש פברואר. זו סיפר כי ביום שלאחר חזרתו, עובד קהילה ושוטר הגיעו לדירתו והציבו מצלמה מקיר ארון בתוך ביתו והפנו אותה אל דלת הכניסה שלו. זו סיפר כי הוא לא אהב את המתרחש והוא שאל את העובד שהיה יחד עם השוטר מה המצלמה תתעד, וכתגובה עובד הקהילה הציג לו את מסך הטלפון שלו בו נראה וויליאם עומד בביתו.

זו ביקש מהשניים להציב את המצלמה חוץ לביתו במקום במתוך, אבל השוטר השיב כי היא עשויה להינזק ובסופו של דבר היא נשארה בתוך הבית. "אני עמדתי בתוך סלון ביתי והמצלמה תעדה אותי בבירור בתוך הפריים", אמר וויליאם זו שהדגיש כי "המצלמה השפיע עליי מאוד פסיכולוגית. ניסיתי שלא לבצע שיחות טלפון מחשש שהמצלמה תקליט את השיחות שלי בכל מקרה. לא יכולתי להפסיק לדאוג אפילו כשנכנסתי לישון אחרי שסגרתי את דלת חדר השינה".

בסין, נכון לעכשיו, אין שום חוק שמסדיר את השימוש במצלמות אבטחה למטרת איסוף מידע עבור המדינה, ואמצעי המעקב כבר הפך לדבר שבשגרה בחיים של האזרחים במדינה. על פי דיווחים מסויימים, יותר מ-20 מיליון מצלמות מעקב הותקנו בסין נכון לשנת 2017, אבל דיווחים אחרים טוענים כי המספר גדול בהרבה ואומרים כי סין התקינה כמעט 350 מיליון מצלמות עד לשנת 2018, מספר הגדול פי חמישה ממספר מצלמות האבטחה שיש בארצות הברית.

סין כבר משתמשת במערכת "קוד בריאות" דיגיטלית כדי לשלוט בתנועות של אנשים ולהחליט מי צריך להיכנס להסגר וכדי לאכוף את ההסגר הביתי. הרשיות המקומיות בסין משתמשים בטכנולוגיה כדי להצליב נתונים עם האנשים שנמצאים בבידוד, והמצלמות שמופעלות על בינה מלאכותית לאיתור צורות אנושיות מאתרות את מפירי החוק ומעבירה את הדיווח לממשלת המחוז.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
7 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

שלא עשני סיני

!!!

הודו לה' בכל רגע.שחל שיפור במצב הילדה הדס בתאורה.שיראו תמיד אורה ושמחה.אל יתיאש מהרחמים.אנא המשיכו להיתפלל ילדה שלא טעמה טעם חטא.מתינוקות של בית רבן.
הדס בת אורה.
תודה

כולנו כל יהודי ויהודי הוא אחינו.ע"כ נעתיר בתפילה עבור הילדה היקרה לנו .וה' ברחמיו יראה את אחדותינו ובודאי יחוס אל בת ישראל.וירפאה בקרוב ללא השלכות אמן.
ואתם ההורים היקרים עימכם אנו בתפילה ותזכו לבת מצווה שלה מתוך בריאות ושמחה.
תעשו סעודת הודיה בלי נדר לרפואת וה' יעזרכם.

אבל מה זה מעניין אותם איך אני אוכל את הפיתה שלי?

פה בארץ עושים כמעט אותו דבר רק בשקט…

כאילו שאנחנו כן חיים במדינה דמוקרטית….

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו