צילום: יונתן סינדל / פלאש 90

ניסנקורן: "נרכך את חקיקת הקורונה – שוטרים לא יוכלו להתפרץ לבתים"

שר המשפטים הודיע כי חקיקת התקנות תרוכך ויבוטלו חלק מההגבלות. תזכיר החוק שפרסמה הממשלה עלול היה להגביל את הזכות למחות, אך כעת מבהיר שר המשפטים כי"החקיקה תהיה אפקטיבית אך מידתית" וכי תישמר הזכות להפגין

שר המשפטים אבי ניסנקורן התייחס הבוקר (שני) לתקנות לשעת חירום והוראות אותן מתכוונת הממשלה לעגן בחקיקה ואמר: "נרכך את חקיקת הקורונה". בין השאר, במסגרת ההוראות החדשות שנפתחו במהלך השבוע להערות הציבור נכתב כי שוטר יוסמך להיכנס לבית פרטי ללא צו ואף להשתמש בכוח כדי לאכוף את ההגבלות הציבורית. בנוסף, הממשלה תוכל לקבוע שנעברה עבירה בלי אישור של הכנסת.

החקיקה הצפויה העלתה ביקורת רבה, ובעקבות כך הודיע שר המשפטים כי החקיקת הקורונה לא תיעשה במתכונת שתוכננה, וחלק מהסעיפים ירוככו, "החקיקה בנושא הקורונה הכרחית אבל זכויות הפרט ימשיכו להיות נר לרגלנו גם בעת חרום", כתב ניסנקורן בחשבון הטוויטר שלו והוסיף: "יחד עם אנשי משרד המשפטים ושותפיי בממשלה אני פועל להבטיח שסמכויות המדינה בתקופת משבר יהיו קצובות בזמן וכפופות לביקורת פרלמנטרית. לא תיאסר הזכות להפגין. הכנסת ובתי המשפט ימשיכו בעבודתם".

"לרשויות ינתנו הכלים לאכוף את ההנחיות אולם שוטרים לא יתפרצו באופן שרירותי לבתי תושבים", הוסיף ניסנקורן. לדבריו: "בימים הקרובים נמשיך בעבודה מאומצת כדי לוודא שהחקיקה תהיה אפקטיבית אך מידתית".

כזכור, באופוזיציה תקפו את החוק המדובר וטענו כי יעניק בידי הממשלה סמכויות נרחבות מדי שלא לצורך. יו"ר האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, טען כי "החוק יוביל לפגיעה בפרטיות הציבור, וישמש כלי שרת בידי הממשלה למנוע מחאה". לדבריו: "אין שום היגיון לתת לממשלה סמכויות כל כך רחבות לעשרה חודשים. זה כולל מעקבי שב"כ ואפשרות לאסור על הפגנות שאינן נוחות לממשלה. אין הצדקה לתקנות מבחינת הקורונה. עדיף שהממשלה תתרכז בעזרה לעצמאים ולעסקים הקטנים ותנסה להציל את הכלכלה הישראלית".

יו"ר מרצ, ניצן הורוביץ, אמר: "הצעת החוק הזו מסוכנת ומתאימה לדיקטטורות. החוק פוגע בחירויות הפרט ובזכויות יסוד כמו חופש ביטוי, חופש תנועה, והזכות לפרטיות. החוק הזה מסוכן יותר מהקורונה".

החוק הגיע בעקבות הסתייגותו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מהפעלת התקנות לשעת חירום, וקרא לראש הממשלה ולשרים לחוקק את ההגבלות באמצעות חקיקה ראשית, כמקובל.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו