אנדרס טנגל מתראיין במהלך התדריך היומי שלו בתפקוד נגיף הנגיף הקורונה. צילום: ויקיפדיה

קריסת המודל השוודי: האפידמיולוג הראשי מודה – "היינו עושים דברים אחרת"

האפידמיולוג הראשי בשוודיה שהוביל את המדיניות המקלה יחסית לשאר העולם במהלך משבר הקורונה, הודה בריאיון כי יותר מדי אנשים במדינה מתו: "אם היינו נתקלים באותה מחלה שוב כשאנו יודעים בדיוק מה שאנחנו יודעים היום, אני חושב שהיינו נוקטים במדיניות אחרת"

האפידמיולוג הראשי בשוודיה, אנדרס טגנל, אמר היום (רביעי) כי היה מקום לשיפור במדיניות הממשלה בנוגע להתפרצות נגיף הקורונה במדינה, וכי יותר מדי אנשים מתו. "אם היינו נתקלים באותה מחלה שוב כשאנו יודעים בדיוק מה שאנחנו יודעים היום, אני חושב שהיינו נוקטים במדיניות שנמצאת בין מה ששוודיה עשתה, לבין מה ששאר מדינות העולם עשו", אמר טגנל, בריאיון לתחנת רדיו מקומית

טגנל, שביקר בעבר מדינות אחרות על מדיניות ההסגר שנקטו, הוביל את המדיניות שנקטה שוודיה בהתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה – מדיניות ההסגר המקלה ביותר בעולם המערבי. השבוע ממשלת שוודיה נכנעה ללחץ מצד האופוזיציה, והבטיחה להקים ועדה שתבחן את אסטרטגיית הממשלה.


אוהל רפואי שהוקם מחוץ לבית החולים ויסבי בשוודיה. צילום: ויקיפדיה

לשם השוואה, שוודיה היא כיום המדינה בה מספר המתים מקורונה ביחס לאוכלוסייה הוא הגבוה בעולם. בעוד שבשוודיה מתו כ-4,400 נדבקים בנגיף, בכל אחת מהשכנות נורווגיה, דנמרק ופינלנד, נספרו פחות מ-600 בני אדם שמתו מקורונה.

במסגרת מדיניות זו, סגרה שוודיה בתי ספר רק עבור בני 16 ומעלה, ואסרה על התקהלות של יותר מ-50 בני אדם. עם זאת, היא רק ביקשה, אך לא כפתה על אזרחיה, להימנע מתנועה לא חיונית, ולא לצאת החוצה אם הם מבוגרים או חולים. חנויות, מסעדות ומכוני כושר נשארו פתוחים לכל אורך המשבר. לפי סקרים שנערכו במדינה, רוב הציבור תמך במדיניות המקלה ובאופן כללי נשמע להנחיות הממשלה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו