צילום: דובר צה"ל

גנץ הנחה את צה"ל להמשיך את תגבור כוח האדם במעבדות הבדיקה לקורונה

שר הביטחון הנחה את צה"ל להיענות לבקשת משרד הבריאות ולהמשיך את תגבור כוח האדם במעבדות הבדיקה לקורונה: "חיילי צה"ל, כמו תמיד, יתגייסו למאמץ הלאומי במעבדות, בפריסה בשטח בערים השונות, במלוניות הקורונה, ובכל מקום שיידרש"

שר הביטחון וראש הממשלה החליפי, בני גנץ, הנחה את צה"ל להיענות לבקשת משרד הבריאות ולהמשיך את תגבור כוח האדם במעבדות הבדיקה לקורונה. גנץ אמר כי "חיילי צה"ל, כמו תמיד, יתגייסו למאמץ הלאומי במעבדות, בפריסה בשטח בערים השונות, במלוניות הקורונה, ובכל מקום שיידרש".

כזכור, ראש שירות בריאות הציבור במשרד הבריאות פרופ' סיגל סדצקי פנתה היום, לראש אגף המבצעים בצה"ל האלוף אהרון חליוה, וביקשה להאריך את שיתוף הפעולה שבמסגרתו מסייעים חובשים לעובדי המעבדות. היא כתבה ש"המעבדות לא מצליחות להתמודד עם עומס הבדיקות".

במכתב כותבת סדצקי כי, "חלק מהותי בהתמודדות עם המגפה הינה יכולת מוגברת של בדיקות מעבדה וזיהוי הנדבקים בנגיף. התהליך מבוצע כיום ב- 38 מעבדות שונות ברחבי הארץ. בגל המגיפה הראשון, מעבדות רפואיות רבות נאלצו להפסיק את חלק ניכר מהבדיקות אותן הן מבצעות בשגרה ולהפנות את המשאבים, כולל אנשי צוות, לבדיקות קורונה. אם חזרת רוב המעבדות לפעילות שגרתית כ"א שעמד לרשותנו בעת ההתפרצות הראשונה ירד בכמותו באופן משמעותי".

ראש שירותי הבריאות הציבור מוסיפה כי, "התחלואה כיום מחייב את מערכת הבריאות לבצע מספר גדול של בדיקות לאבחון קורונה והמעבדות לא מצליחות להתמודד עם עומס הבדיקות יחד עם ביצוע הבדיקות השגרתיות עקב מחסור בכוח אדם. הגיוס של חובשי צה"ל לטובת המעבדות ולעזרה בביצוע הבדיקות מסייע למדינה להתמודד עם מצב החירום החדש".

במכתב היא מציינת כי, "מנהלי המעבדות נתנו משוב חיובי על עבודת החיילים שהוקצו לעבודה במעבדות וציינו לטובה את מסירותם, יכולת הלמידה הגבוהה שלהם ונחישותם לסייע במשימות ובמילוי התפקיד שניתן להם".

"המעבדות, בסיוע משרד הבריאות, ממשיכות במאמצי גיוס עובדים במעבדות המוסמכות ואף ביצעו התאמות רגולטוריות מסוימות המאפשרות לסטודנטים ולאנשים אחרים בעלי ניסיון רלוונטי לאייש את המעבדות. עם זאת, עקב המחסור הלאומי בעובדים מוסמכים, מאמצים אלה טרם הצליחו לייצר נפח משמעותי של כ"א לטובת המשימה".

לסיום כותבת פרופ' סדצקי, "אנו מבקשים את המשך הסיוע של צה"ל, להעניק הארכה לשלושה חודשים לתכנית הרפואה הצבאית על מנת לאפשר זמן רב יותר למעבדות לגייס כוח אדם ולהערך לכמות הבדיקות הנדרשת".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו