Yossi Aloni/Flash90

דיווח: משרד הבריאות ירחיב את הקריטריונים לביצוע בדיקת קורונה

משרד הבריאות מתכוון להרחיב את הקרטריונים לזכאות לבדיקת קורונה גם למי שהיה במגע עם חולי קורונה והוא ללא תסמינים. הצעד הזה יהיה ככל הנראה חלק מתכנית העבודה שיפרסם מחר פרופ' רוני גמזו להתמודדות עם קטיעת שרשראות ההדבקה

משרד הבריאות מתכוון להרחיב את הקריטריונים לביצוע בדיקות קורונה, ולאפשר לכל אדם שבא במגע עם חולה מאומת – גם אם אין לו תסמינים – להיבדק, כך דווח ב'כאן חדשות'. הרחבת הקריטריונים תאפשר לבחון אנשים שבאו במגע עם חולים בבתי ספר, מקומות עבודה ובבית, והדבר עשוי לסייע בקטיעת שרשראות ההדבקה בצורה מהירה יותר.

על פי הדיווח של קטי דור, הצעד הזה צפוי להיכלל בתוכנית העבודה שיפרסם מחר הממונה על הקורונה, פרופסור רוני גמזו, להתמודדות עם קטיעת ההדבקה. הסיבה לשינוי במדיניות של המשרד טמונה בהחלטה לקצר את ימי הבידוד של חולים ללא תסמינים ולהוריד את מספר הבדיקות שהם צריכים לעשות – שתי בדיקות לאדם. הדבר צמצם את מספר בדיקות הקורונה המבוצעות בכעשרת אלפים בדיקות ביום.

רק לפני כשבועיים הושיע משרד הבריאות כי שינה את ההנחיות לאישור בדיקות להידבקות בנגיף הקורונה, והורה לקופות החולים שלא לבדוק אנשים שאינם סובלים מתסמינים – אלא אם שהו בבית עם חולה מאומת או שהינם משתייכים לאוכלוסייה בסיכון. השינוי בהנחיות הגיע למרות הבשורה שעליה הכריז שר הבריאות יולי אדלשטיין עם כניסתו לתפקיד, שלפיה כל מי שמעוניין יוכל לבצע בדיקת קורונה.

במסמך נכתב בין היתר כי בדיקות קורונה על ידי קופות החולים במסגרת מרפאות הקהילה, תבוצענה במקרים הבאים. כלל בעלי התסמינים הקליניים: חום 38 ומעלה או שיעול או קושי בנשימה או תסמין נשימתי חד אחר או שינוי/אובדן חוש טעם או ריח. בעלי נזלת כתסמין בודד לא יקבלו עדיפות על פי קריטריון זה.

חסרי תסמינים קליניים, ייבדקו במקרים הבאים בלבד: א. בני בית של חולה מאומת. ב. עובר למוסד/ מסגרת טיפולית עם שיעור גבוה של אוכלוסייה בסיכון, כגון בית אבות או מוסד סיעודי. אם חוזר למוסד ממנו יצא, ייבדק רק אם אושפז במוסד רפואי טרם חזרתו. ג. אנשים המיועדים לפרוצדורות אלקטיביות ובהן ניתוחים וטיפולים שונים. ד. בדיקות מיוחדות באישור משרד הבריאות באוכלוסיות בעלות נגישות נמוכה לשירותי רפואה שיש חשד שנמצאים בסיכון לתחלואה למשל עקב תנאי צפיפות.

נוסף לכך יאושרו מקרים מיוחדים לשיקול דעתו של הרופא המטפל ו/או הקופה המבטחת, על פי הקצאה יומית של 5000 בדיקות: 2500 כללית, 1250 מכבי, 750 מאוחדת, 500 לאומית. מצבים נוספים שבהם יאושרו בדיקות: מקרים מיוחדים בהנחיית רופא המחוז של משרד הבריאות, מי שנמצא חיובי במסגרת סקר סרו-אפידמיולוגי ואינו ידוע כמחלים, לקיחת דגימה לחולה קורונה לצורך הגדרתו כמחלים, לקיחת דגימה חוזרת לאחר קבלת תוצאה של בדיקה פסולה. ובדיקות במסגרת "מגן אבות".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו