David Cohen/Flash90

לראשונה בעולם: מקרה מוכח של חולה קורונה שהבריא ונדבק פעם נוספת בנגיף

חוקרי אוניברסיטת הונג קונג מדווחים על מקרה מתועד ראשון בעולם של חולה קורונה שנדבק מחדש, ארבעה וחצי חודשים לאחר ההדבקה החדשה. "הממצאים שלנו מוכיחים כי נגיף הקורונה יכול להידמות לשפעת", הזהירו המדענים

מקרה מתועד ומאושר ראשון של הידבקות חוזרת בנגיף הקורונה דווח היום (שני) בהונג קונג, כך הודיע צוות חוקרים מיוחד בבית החולים האוניברסיטאי בהונג קונג. "חולה צעיר ובריא סבל בפעם השנייה ממחלת הקורונה שאובחנה ארבעה וחצי חודשים לאחר שחלה במחלה בפעם הראשונה", כך נמסר בהודעה קצרה של צוות החוקרים באוניברסיטה, הנחשבת לאחת הטובות במזרח אסיה.

מדובר בגבר בן 33, עובד בתחום הביוטכנולוגיה, ששב החודש להונג קונג לאחר שביקר באירופה. עם שובו, עבר בדיקת קורונה שהראתה כי הוא נדבק שוב, ארבעה וחצי חודשים אחרי שנדבק לראשונה במחלה. עם זאת, הפעם הוא לא סבל מתסמינים כלשהם של מחלת הקורונה, מה שעשוי להעיד על כך שההדבקות החוזרות מתונות יותר.

"מקרה זה ממחיש שחולי קורונה שהבריאו יכולים להידבק פעם נוספת", נכתב מטעם האוניברסיטה. "הממצאים שלנו מוכיחים כי נגיף הקורונה יכול להידמות לשפעת – שבה אנשים מכל רחבי העולם חולים מספר לא מוגבל של פעמים". כעת, החוקרים טוענים כי חולי קורונה שהבריאו לא בהכרח חסינים: "אותם אנשים חייבים להמשיך לשמור על מגבלות הריחוק החברתי ולהקפיד על עטיית מסכות".

מומחים שבחנו את תוצאות המחקר סיפרו לעיתון האמריקני "ניו יורק טיימס" כי בהתחשב בכך שיש מיליוני מקרים של הדיבקות בנגיף הקורונה ברחבי העולם, הידבקות מחדש היא לא תופעה בלתי צפויה שכנראה תופיע בעתיד בקרב בודדים או אפילו עשרות של חולים.

ארגון הבריאות העולמי התייחס למאמר ואמר במסיבת עיתונאים בז'נבה: "מרבית החולים, גם אלה שלקו במחלה קלה, מפתחים תגובה חיסונית לנגיף. מה שלא ידוע הוא לכמה זמן התגובה החיסונית מחזיקה מעמד. אי אפשר לקפוץ למסקנות כלשהן, נדרש מספר מקרים גדול יותר לאורך זמן כדי להבין טוב יותר את תגובת הנוגדנים המנטרלים לנגיף".

בעבר כבר היו מספר דיווחים על חולים אשר נדבקו מחדש מהנגיף, אך הדבר התבסס על מאפיינים קליניים בלבד של המחלה. לעומת זאת, במקרה זה המדענים השתמשו ברצף הגנטי של המטופל על מנת לנתח את הזנים השונים של הנגיף.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו