צילום: משטר האייטולות

חמינאי מאיים: "בגידת איחוד האמירויות תיזכר תמיד"

מנהיגה העליון של איראן מתייחס להסכם השלום בין ישראל והאמירויות, ואמר: "איחוד האמירויות בגדה בעולם האסלאמי ובפלסטינים". הוא הזהיר: "כמובן שבגידת איחוד האמירויות לא תחזיק מעמד זמן רב". הרמטכ"ל האיראני מאיים: "הכוחות החמושים שלנו יסתכלו מעתה על המדינה באור שונה ויבצעו את חישוביהם בהתאם"

מנהיגה העליון של איראן, האייטולה עלי חמינאי, תקף היום (שלישי) את איחוד האמירויות על רקע הכרזת ההסכם בין אבו דאבי לישראל.- "איחוד האמירויות בגדה בעולם האסלאמי ובפלסטינים בכך שהגיעו להסכם נורמליזציה עם ישראל". עוד הזהיר חמינאי כי, "כמובן שבגידת איחוד האמירויות לא תחזיק מעמד זמן רב, אך הבגידה הזו תיזכר תמיד. הם אפשרו למשטר הציוני להיכנס לאזור ושכחו את פלסטין. האמירויות יתבזו לנצח. אני מקווה שהם יתעוררו ויפצו על מה שעשו, הדגיש המנהיג העליון.

יצוין כי מיד לאחר פרסום הסכם נרמול היחסים בין שתי המדינות, שלח הרמטכ"ל האיראני מומד בגארי איום מפורש לעבר איחוד האמירויות, לדבריו: "במצב בו כל העמים החופשיים בעולם מביעים את שנאתם ואת סירובם לקבל את המשטר הציוני, אחת משכנותיה של הרפובליקה האסלאמית מכריזה ללא בושה על כינון יחסים עם המשטר הטובח בילדים פלשתינים". בגארי הוסיף ואיים כי "הכוחות החמושים שלנו יסתכלו מעתה על המדינה באור שונה ויבצעו את חישוביהם בהתאם. אני קורא לממשל באבו דאבי לשקול מחדש את החלטתו לפני שיהיה מאוחר מדי".

כזכור, נשיא איראן חסן רוחאני התייחס גם הוא לחתימת ההסכם וטען כי "איחוד האמירויות עשתה טעות ענקית, אנחנו קוראים לה לחזור בה". הוא הזהיר את האמירויות שלא לאפשר לישראל לבצע דריסת רגל באזור ואמר כי "זוהי בגידה בחלומו של העם הפלסטיני". נאום שנשא בטלוויזיה האירנית טען כי להסכם יהיו תוצאות הרסניות על אזור המפרץ.

רוחאני הוסיף כי "המדינה השכנה הזו הפכה את עצמה לאויב עבור מדינות האזור והעולם המוסלמי והפכה להיות חברה של היישות הציונית".
לדבריו, "אם הם חושבים שהתקרבות לישראל ולארצות הברית תביא להם ביטחון הם טועים. איחוד האמירויות עשו טעות ואנו מקווים שהם יחזרו בהם. אנו מזהירים את איחוד האמירויות שלא יסללו את הדרך עבור ישראל באזור, כי אז החשבון יהיה שונה".

המתיחות בין האמירויות לאיראן שורת כבר זמן רב, והיא החלה כבר בשנת 1971, עת הכריזה הנסיכות על עצמאותה. כשמונה שנים אחר כך, הגיעה המהפכה האסלאמית באיראן ורק הגבירה את המתיחות ובנוסף את החשש של נסיכויות נוספות במפרץ, כגון בחריין, מפני פלישה איראנית והשתלטותה על תעשיית הנפט המניבה במפרץ הפרסי.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו