צילום: ויקיפדיה

12 אלף חולי קורונה מתו ביממה ברחבי העולם; רוסיה החלה במתן חיסונים

2,500 בני אדם מתו מהנגיף ביממה האחרונה בארצות הברית. המומחה של הבית הלבן: "אנשים בריאים יוכלו להתחסן רק באפריל". מוסקבה, מוקד המגיפה במדינה, החלה במבצע ההתחסנות ב"ספוטניק 5". דיווח: רוסיה הפעילה לחץ על עובדי מדינה להצטרף לניסויים הקליניים של החיסון

ארגון הבריאות העולמי דיווח היום כי היממה האחרונה היא הקטלנית ביותר מאז פרוץ המגפה. על פי נתוני הארגון מתו ברחבי העולם ב-24 השעות האחרונות 12,161 חולי קורונה. 2,500 מתוכם מתו בארצות הברית. ביממה האחרונה אובחנו כ-225 אלף נדבקים בקורונה ברחבי המדינה. מספר הנדבקים בארצות הברית מפרוץ המגפה עומד על יותר מ-14.3 מיליון ומספר המתים עומד על 278 אלף.

מוסקבה החלה היום במתן חיסונים לנגיף הקורונה ב-70 מרפאות בעיר, עם תחילת מבצע ההתחסנות המאסיבי הראשון ברוסיה והראשון בעולם. כוח המשימה למאבק בקורונה בעיר אמר כי החיסון "ספוטניק 5", ניתן לרופאים ולעובדי רפואה אחרים, מורים ועובדים סוציאליים משום שהם נמצאים בסיכון הגבוה ביותר להיחשף למחלה.

לפי הרשויות במוסקבה, רק בחמש השעות הראשונות למבצע החיסון הבוקר הגיעו יותר מ-5,000 איש למוקדי החיסון השונים. לפי שעה הרשויות מגבילות את גיל המתחסנים לעד 60, ואוסרות על מי שסובל ממחלות רקע לקבל את הזריקה. חודש שעבר טענה היצרנית הרוסית, "גמאליה", כי לחיסון יעילות של כ-92%. החיסון הזה, כמו אחרים שפותחו בעולם, ניתן בשתי זריקות נפרדות בהפרש של 21 ימים.

בתוך כך, סדרה של הודעות טקסט שהגיעו לידי סוכנות הידיעות רויטרס חושפות את מידת הלחץ שהופעל על עובדי מדינה רוסים להשתתף בניסויים הקליניים של החיסון "ספוטניק 5", עד כדי איום בפיטורים אם לא ייעתרו. מקור בעיריית מוסקבה ששוחח עם רויטרס סיפר שכל המחלקות בעירייה, שבה עובדים כ-20 אלף אנשים, קיבלו מכסות שעליהם למלא במתנדבים לניסויים בחיסון.

גם בריטניה צפויה להתחיל בשבוע הבא בחלוקה ראשונה של חיסונים, אחרי שהרשויות בה העניקו אישור לשימוש חירום בחיסון שפיתחה חברת "פייזר". בניגוד לרוסיה, הראשונים להתחסן בבריטניה יהיו דיירי בתי אבות, והעובדים שמטפלים בהם. לפי שר הבריאות הבריטי מאט הנקוק, 800 אלף מנות חיסון מוכנות להפצה בשבוע הקרוב.

הממונה על ההתמודדות עם הנגיף מטעם הבית הלבן ד"ר אנתוני פאוצ' אמר ל-CNN כי אמריקנים בריאים לא צפויים לקבל את החיסון נגד הנגיף לפני חודש אפריל 2021, ושעובדי מערכת הבריאות במדינה, מבוגרים ואנשים עם מצבים בריאותיים כרוניים יהיו הראשונים לקבלו. פאוצ'י הוסיף גם שהוא צופה כי עובדי מערכת הבריאות ואלה שנמצאים בסיכון הבריאותי הגבוה ביותר יוכלו לקבל את זריקות החיסון כבר החודש, לאחר שמינהל התרופות והאוכל האמריקני יעניק לו אישור לשימוש חירום.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו