Abed Rahim Khatib / Flash90

לא רק שירביט: 8,377 תיקי סייבר נפתחו במשטרת ישראל ב-2020

חלק לא מבוטל מהתיקים עוסקים בגניבת זהויות ובזיוף מסמכים. למרות המספרים: רק כ-50 שוטרים משרתים ביחידת החקירה. מומחה: "אתגרי הסייבר צפויים לעלות ולהפוך מורכבים". אחד מפשעי הסייבר הנפוצים ביותר ברחבי העולם הוא גניבה של כרטיסי אשראי וכרטיסי חיוב אחרים

מנתונים שנחשפו הבוקר ב'ישראל היום' עולה כי בשנת 2020 טיפלה משטרת ישראל ב-8,377 תיקים הקשורים לעבירות שבוצעו באינטרנט. עוד עולה מהנתונים, כי ביחידת הסייבר בלהב 433 של משטרת ישראל, הנחשבת לאחת היחידות המובחרות במשטרה, משרתים רק כ-50 שוטרים ועוד 25 בנות שירות לאומי וחיילים בשירות חובה.

על פי הדיווח של היאלי יעקבי־הנדלסמן, נוסף על יחידת הסייבר, גם במחוזות השונים מתבצע פענוח של פשעי סייבר, לרוב של פשעים פשוטים יותר ומתוחכמים פחות, ובכל מחוז משרתים כמה חוקרי סייבר ייעודיים נוספים.

חלק לא מובטל מפשעי הסייבר שעימם מתמודדים המשטרה והציבור בשנה האחרונה נוגעים לגניבת זהויות ולזיוף מסמכים באמצעות כלים דיגיטליים מתוחכמים. בשנה החולפת נפתחו במשטרת ישראל 2,093 תיקים שבהם נחקר החשד לביצוע עבירה מסוג "התחזות כאדם אחר במטרה להונות", ועוד 2,795 תיקים שבהם העבירה הנחקרת היתה "זיוף".

עו"ד סער גרשוני, מומחה בדיני פרטיות ברשת ומייסד משרד גרשוני ושות', התייחס לנתונים ואמר כי: "מטבע הדברים אנחנו רחוקים מלראות את התמונה המלאה ביחס למשאבים והמאמצים שמשקיעה המשטרה בפשיעת הסייבר. עם זאת, אני סבור כי העובדה שיחידת הסייבר כולה מונה כמה עשרות שוטרים בלבד רחוקה מלהיות משביעת רצון".

עוד ציין גרשוני כי "המשטרה חייבת להבין כי האתגרים בפשיעת הסייבר צפויים להיות מורכבים הרבה יותר כבר בטווח הזמן הקרוב. כך, למשל, אני סבור לצערי כי מספר התיקים שייפתחו בנוגע למעשי זיוף באינטרנט, גניבת זהויות וגניבת כרטיסי חיוב במהלך שנת 2021 ירקיע שחקים, וגם השיטות שתיאלץ המשטרה לנקוט ילכו וישתכללו".

אחד מפשעי הסייבר הנפוצים ביותר ברחבי העולם הוא כמובן גניבה של כרטיסי אשראי וכרטיסי חיוב אחרים, אולם דווקא בגין חשד לביצוע עבירה זו נפתח השנה מספר זעום של תיקים – רק 350.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו