הממשלה אישרה: איכוני שב

הממשלה אישרה: איכוני שב"כ ימשיכו במתווה מצומצם לעוד שבועיים

מתווה הפשרה להארכת האיכונים יהיה במתכונת מצומצמת כאשר אלו יופעלו על חולים שידווחו על פחות מחמישה מגעים או שלא ניתן היה ליצור עמם קשר או לערוך להם חקירה אפידמיולוגית. כמו כן, האיכונים יופסקו כשמספר החולים היומי יהיה פחות מ-1,000

הממשלה אישרה אמש (ראשון) כי איכוני שב"כ ימשיכו שבועיים נוספים במתווה מצומצם – במקרים שבהם חולים דיווחו על פחות מחמישה מגעים או שלא ניתן היה ליצור עמם קשר או לערוך להם חקירה אפידמיולוגית. ההצעה שהונחה תחילה בפני השרים קבעה כי איכונים יתאפשרו רק במקרה שהחולה לא ידווח על מגעים כלל, אולם בשל התמגדות חלק מהשרים, התקבלה בהמשך ההחלטה על המתווה שסוכם.

כל שרי הממשלה, למעט שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו שטה, הצביעו בעד המתווה שיהיה תקף למשך שבועיים. השרה שטה דרשה לבטל לחלוטין את השימוש באיכוני שב"כ. "זה כלי פולשני, השימוש בו צריך להסתיים". לדבריה: "התקדמנו עם החיסונים, יכולת קטיעת השרשראות של פיקוד העורף השתכללה, אנחנו המדינה המערבית היחידה שמשתמשת בכלי אגרסיבי של הביון הפנימי".

עוד נקבע במתווה שאושר אמר כי הפעלת איכוני שב"כ תופסק באופן גורף מתחת לרף של 1,000 חולים ביום, או במקרה שהאיכונים יביאו לאיתור פחות מ-5% מהחולים במשך שלושה שבועות.

שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר בישיבה ש"במתווה הראשוני שהוצע, או במתווה אחר שמצמצם באופן דרמטי את השימוש באיכונים, אין טעם להמשיך בכך כלל". לדבריו, "אנחנו מאוד הגנו על הכלי הזה. אני לא מסכים עם הטיעונים שזה מעקב מיותר, זו הייתה הצלת חיים". הוא הוסיף לטעון שהמתווה שהוצע תחילה לא היה אפקטיבי. "אם רוצים להאריך בשלושה שבועות ולאחר הבחירות לדון בצורה נכונה יותר, כשהשפעת החיסונים תהיה ברורה עוד יותר, אז מה טוב".

הממשלה אישרה גם את תקנות החינוך, הכוללות אישור לקיים טיולים בשטח פתוח לתנועות נוער במתווה דומה למתווה שחל לגבי טיולים בבתי ספר. עוד הוחלט לאפשר לכיתות י"א-י"ב ולפנימיות על תיכוניות שבהן שיעור התלמידים המחוסנים עומד על 90% ומעלה לקיים טיולים הכוללים לינה. כמו כן, עודכנו רשימת הרשויות, היישובים והאזורים בהם ניתן לפתוח את מערכת החינוך על פי נתוני הרמזור העדכניים.

כזכור, אמש פרסמנו כי איכוני השב"כ הופסקו החל ממוצאי שבת בחצות, דבר שיקשה מעתה ואילך לאתר את מפרי הבידוד, כך פורסם לראשונה ב'כאן חדשות'. על פי הפרסום, לפני כשבועיים פסק בג"ץ כי ניתן יהיה להיעזר באיכוני שב"כ רק במקרים של חולים שאינם משתפים פעולה ישירה עם החקירה האפדימיולגית, אולם לשם כך יש לשנות את ההסמכה שניתנה לשב"כ אך עד כה הממשלה טרם עשתה זאת, והישיבה התפזרה טרם אושרה הרחבת הסמכויות כנדרש.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו