אחותו של קים ג'ונג און באיום לארה"ב: אל "תסריח" את האזור

Moshe Shai/FLASH90

אחותו של קים ג'ונג און באיום לארה"ב: אל "תסריח" את האזור

לפי הדיווח בתקשורת הרשמית של צפון קוריאה, קים יו ג'ונג אמרה: "אנחנו מנצלים הזדמנות זו כדי להזהיר את הממשל החדש שלא לפזר עננת ריח רע בארצנו". לדבריה, "אם הם רוצים להמשיך לישון בשלווה בארבע השנים הקרובות, עדיף להם להימנע מהפצת סירחון בצעד הראשון"

אחותו של מנהיג של קוריאה הצפונית, קים יו ג'ונג, הזהירה אתמול (שני) את הממשל החדש בארצות הברית שלא "יסריח" את היחסים עם המדינה המבודדת. יו ג'ונג מתחה ביקורת על פעילות צבא ארצות הברית בקוריאה הדרומית השכנה.

לפי הדיווח בתקשורת הרשמית של צפון קוריאה. קים יו ג'ונג אמרה: "אנחנו מנצלים הזדמנות זו כדי להזהיר את הממשל החדש שלא לפזר עננת ריח רע בארצנו". לדבריה, "אם הם רוצים להמשיך לישון בשלווה בארבע השנים הקרובות, עדיף להם להימנע מהפצת סירחון בצעד הראשון". הבית הלבן וממשלת קוריאה הדרומית טרם הגיבו לדברים.

דבריה של הבכירה בממשטרו של קים ג'ונג און מגיעים יממה לפני הגעתם של שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן ושר ההגנה לויד אוסטין לביקור בסיאול, בירת דרום קוריאה. מומחים לקוריאה הצפונית מעריכים כי עיתוי ההתבטאות של יו ג'ונג נועדה להבטיח שמדינתה תהא בראש סדר העדיפויות בפגישה שתתקיים בסיאול בין בכירי הממשל למקביליהם הדרום קוריאנים.

כאמור, כוחות של ארצות הברית וקוריאה הדרומית החלו בשבוע שעבר בתרגילים צבאיים שמתקיימים בצורה מצומצמת בשל נגיף הקורונה, בעיקר באמצעות סימולציות ממוחשבות, בעקבות הכוונה ליצור ערוץ תקשורת עם קוריאה הצפונית. יו ג'ונג, שהפכה למבקרת חריפה של סיאול בכלי התקשורת, הגיבה למהלך ואמרה כי "תרגילי מלחמה ועוינות לא יכולים ללכת יד ביד עם דו שיח ושיתוף פעולה". עוד אמרה "קוריאה הדרומית מורידה עצמה להשתתף ב'מיני משחקי מלחמה' כשהיא בעיצומו של משבר פוליטי, כלכלי ובריאותי".

בתחילת השבוע דיווחנו כי ממשל ביידן ניסה ליצור קשר עם צפון קוריאה דרך מספר ערוצים אך עד כה לא התקבלה תגובה מפיונגיאנג. לפי הדיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, ברקע, הודעה צפויה של הנשיא ג'ו ביידן על המדיניות החדשה שגיבש כלפי קוריאה הצפונית. במהלך כהונת ממשל טראמפ, הופתע העולם מפגישה אישית שנערכה בין קים ג'ונג און לבין דונלד טראמפ. אך כאמור, בעוד עם הממשל הקודם התנהלו מגעים – מול הממשל הנוכחי אין כל קשר.

בכיר בממשל אמר לרשת CNN, "כדי להפחית את הסיכון שהמצב יסלים, פנינו לממשלת צפון קוריאה במספר ערוצים החל מאמצע פברואר, כולל בניו יורק. עד היום לא קיבלנו כל תגובה מפיונגיאנג. זה כבר יותר משנה שאין דיאלוג פעיל עם צפון קוריאה, למרות ניסיונות מרובים של ארה"ב ליצור קשר".

אותו בכיר לא מסר פרטים נוספים מה עמד מאחורי הניסיון של ארה"ב ליצירת קשר, אך הוא ציין כי הממשל ערך לאחרונה סקירה מחודשת של מדיניות ארה"ב כלפי צפון קוריאה, "כולל הערכה של כל האפשרויות הזמינות כדי לטפל באיום ההולך וגובר מצד צפון קוריאה לעבר שכנותיה והקהילה הבין-לאומית הרחבה יותר". לדבריו, במסגרת הסקירה המחודשת התייעץ הממשל עם פקידים לשעבר בעלי ניסיון במדיניות מול צפון קוריאה, כולל כמה בכירים בממשל טראמפ. ארה"ב הייתה בקשר גם עם בעלות ברית מיפן ודרום קוריאה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו