המצביע - החולה הראשון באמצעות מונית, בקלפי באיצטדיון טדי בירושלים. צילום: מירי שמעונוביץ

למרות ההיערכות: הצבעה דלילה בקלפיות לחולים ומבודדים; טענות לחוסר שינוע

לקראת השעה 17:00 עדכנו בועדת הבחירות המרכזית כי מסך כל כ-6,700 חולים מאומתים השתמשו רק כ-2200 חולים. בנתב"ג ניצלו רק כ-200 אזרחים את זכות ההצבעה. מבודדים טוענים שלא הצליחו להזמין הסעה של ועדת הבחירות והם חוששים שלא יספיקו להצביע לסגירת הקלפיות

בוועדת הבחירות מדווחים היום (שלישי) על היענות נמוכה ביותר בקרב חולי קורונה ומבודדים שעבורם נבנו קלפיות הייעודיות. לקראת השעה 17:00 עדכנו בועדת הבחירות המרכזית כי מסך כל כ-6,700 חולים מאומתים בעלי זכות הצבעה השתמשו כ-2200 חולים ומבודדים במערך ההסעות. בהסעת חברת "בון-תור" שהועמדה לרשות החולים השתמשו כ-1,200 חולים לצורך הצבעה.

עוד מסרו מהוועדה כי מסך כל כ-22,000 מבודדים, בעלי זכות הצבעה, השתמשו בשירותי מערך ההיסעים שהוועדה העמידה לרשותה – "גט טקסי", רק 1012 מבודדים. עוד עדכנו בועדת הבחירות המרכזית כי בנתב"ג הצביעו עד לשעה 16:00 רק 200 מצביעים שניצלו את זכותם להצביע בנמל התעופה לפני כניסתם לבידוד.

כאמור, ועדת הבחירות המרכזית נערכה כדי לאפשר הצבעה לחולי קורונה, מבודדים, וחוזרים מחו"ל, ואולם, ישנם דיווחים מחולים ומבודדים שלא הצליחו להזמין הסעה דרך השירות שהוצע על ידי ועדת הבחירות המרכזית וחלקם חוששים שלא יספיקו למצוא פתרון עד לסגירת הקלפיות ובכך תיפגע זכותם הדמוקרטית.

בשיחה עם 'חדשות 12' טענו אזרחים כי אין ענה בועדת הבחירות: : "הזמנתי מונית מראש דרך ועדת הבחירות, קיבלתי הודעת ביטול והתקשרתי כדי לברר מדוע. כל היום הייתי בבירורים מול ועדת הבחירות וחברת המוניות. אין דרך ליצור קשר ישיר מול הנהגים, העבירו אותי ממקום למקום וניתקו לי שיחות טלפון".

עוד סיפר אחד המבודדים: "בשלב מסוים התייאשתי והחלטתי לנסוע לבד ברכב פרטי לקלפי של המבודדים. אם המדינה כבר מציעה שירות כזה, צריך להקפיד שזה ינוהל בצורה טובה ולא להביא אנשים לכדי ייאוש. מה יעשו אנשים שאין להם רכב פרטי? זה פוגע בזכות הדמוקרטית שלהם".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו