הכנה וצילום: מזל פנחס

סגולה לפרנסה: כך תכיני חלת מפתח

ידוע שבשבת שאחרי פסח ישנה סגולה מיוחדת לפרנסה בשפע. מנהג מעניין מופיע בספר "טעמי המנהגים" ומדבר על כך שמקובל לאפות חלה בצורת מפתח או לאפות חלה רגילה ולהטמין בתוכה מפתח • מתכון וטיפים

ידוע שבשבת שאחרי פסח ישנה סגולה מיוחדת לפרנסה בשפע. מנהג מעניין מופיע בספר "טעמי המנהגים" ומדבר על כך שמקובל לאפות חלה בצורת מפתח או לאפות חלה רגילה ולהטמין בתוכה מפתח. יש כאלו הטוענים כי מספיק להטביע סימן של מפתח על החלה עצמה. כך או כך, לא משנה באיזו גרסה תבחרו, הסגולה מוכרת לרובינו ועוברת מדור לדור.

מתכון קליל וטעים:

1 ק"ג קמח.
2 כפות שמרים יבשים.
3 כפות סוכר.
1 כף מלח.
2 1/2 כוסות מים.
1/2 כוס שמן.

אופן ההכנה :

מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
משהים למנוחה בכלי מכוסה כשעה.

טיפ לסיוע בהתפחה: מעל לכיסוי הבצק לפזר גפרורים המזרזים את ההתפחה.
יוצרים צורות
התפחה שניה להכפלת הנפח.
אפיה בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות.
*בדיקה אם החלה מוכנה- הופכים את החלה ורואים שהחלק התחתון חום בהיר.
* טיפ שלא יתייבש מהר- מיד כשמוציאים מהתנור- עם מברשת ביצים להבריש במים
ולכסות במגבת עד שהחלות מצטננות

מרכיבים לחלה גדולה בצורת מפתח:

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. אח"כ כל יחידה לשלושה חלקים נוספים.
סה"כ יוצרים 9 חלקים שווים.
1.ליצירת החלק המרכזי של המפתח – מגלגלים שלושה חלקים לאורך וקולעים מהם צמה.
2. מניחים את הצמה במרכז מגש מרופד בנייר אפיה.
3. מרדדים עוד שלושה חלקים לרצועות לאורך.
4. קולעים לצורת צמה. -החלה הקטנה – תהיה השיניים של המפתח.
5. מדביקים את קצה החלה הקטנה לקצה החלה המרכזית שהכנו קודם.
6. את שלושת החלקים הנותרים מגלגלים לרצועות ארוכות.
7. ראש המפתח- קולעים מהם צמה ויוצרים ממנה מעין עיגול, שאת קצותיו מחברים מתחת לגוף החלה
הגדולה.
8. מתפיחים שוב.

ואופים

בתאבון

למתכונים נוספים מבית 'קול כבודה' לחצו כאן

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

ראוי היה להביא דעות גדולי תורה בענין לחם משנה לשם סגולה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו