צילום:freepik

איך יודעים שיש פשפשים בבית?

פשפשי מיטה חיים לצידנו עוד מהימים שהמין האנושי התגורר במערות, הרבה לפני שהתחלנו לייצר מיטות. זהו אחד מתוך כ-50,000 סוגי פשפשים, ואגב, רובם צמחונים ואילו פשפש המיטה, - או בשמו המדעי, Cimex Lectularius - הוא אחד היחידים שנושך בני אדם. באופן טבעי הנוכחות שלו באזור המיטה ובכלל בבית מהווה מטרד של ממש, ולכן כדאי להכיר את כל הסימנים שמעידים על כך - ואם מזהים אותם, להזמין מיד מדביר מקצועי.

איך נראה פשפש המיטה?

פשפשי המיטה הם חרקים זעירים למדי – האורך שלהם הוא בסך הכל 5-6 מ"מ, וגם כשהם מלאים בדם שלנו הם מגיעים לבערך סנטימטר. הגוף שלהם פחוס, אין להם כנפיים והצבע שלהם אדמדם לפני הארוחה שלהם ושחרחר לאחריה.

מבנה הגוף הפחוס מאפשר לפשפש המיטה להסתתר במגוון רחב של מקומות, חלקם מפתיעים. בין השאר הם יכולים לחיות בתוך המסגרת של המיטה, מתחת למזרון, וגם בתוך סדקים בקירות, בשקעים חשמליים, בריפודי ספות ועוד. מאחר שהם יוצאים רק בלילה כדי לאכול, בדרך כלל בני הבית לא רואים אותם – ולכן הזיהוי של פשפשי מיטה הוא על סמך סימנים אחרים.

כתמי דם וצואה על הסדין וסימנים על הגוף

סימן בולט אחד לנוכחות של פשפשי מיטה הוא העקיצות, וליתר דיוק הנפיחות והגוון האדום של המקומות שאליהם החדירו פשפשי המיטה חומר מיוחד שמאפשר להם למצוץ דם. האזורים האהובים עליהם בגוף האדם הם הפנים, הגפיים והגב, ועוד כדאי לדעת שארוחה של פשפש מיטה בוגר עשויה להימשך גם רבע שעה ואפילו קצת יותר.

עוד סימן שכדאי לשים אליו לב הוא כתמים על המצעים. הכתמים יכולים להיות אדומים כתוצאה מהדם שהפשפש ניזון ממנו, או שחורים – הצבע של צואת הפשפשים.

ניתן לשלוח תמונות לחברה שמספקת שירותי הדברה נגד פשפש המיטה וכך לדעת בוודאות האם אכן אתם מאחרים אצלכם בחדר השינה או בחדר הילדים פשפשים.

מה עושים כשמגלים פשפשים בבית?

כדאי לדעת שבמאה הקודמת פשפשי המיטה כבר כמעט והוכחדו ברוב המדינות העולם, אולם הגלובליזציה אפשרה להם לשגשג מחדש – בזכות המעבר שלהם דרך מזוודות של מטיילים ממדינה למדינה. אגב, החרק לא מעביר מחלות אבל העקיצות שלו מאוד לא נעימות וכאמור גם מרובות ולכן כדאי להזמין חברת הדברה.

השלב הראשון של הדברת פשפש המיטה הוא מעבר יסודי על כל חדרי הבית כדי למצוא את כל המקומות שבהם יש פשפשים. עוד קודם לכן תתבקשו לכבס – בטמפרטורה של לפחות 60 מעלות – את הבגדים והמצעים שעלולים להיות נגועים בפשפשי המיטה.

עבודתם של המדבירים עצמם כוללת שאיבה (באמצעות מכשיר עוצמתי, כדי להבטיח מקסימום אפקטיביות), ריסוס וגם שימוש בקיטור חם שמספק מענה יעיל לבעיית ביצי הפשפשים – הטיפול המשולב מבטיח חיסול של כל גלגולי החיים של פשפשי המיטה ופתרון מלא של הבעיה.

כותב המאמר: ערן מחברת סטופ פשפש – מומחים להדברת פשפשי מיטה

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

התמונה היא של זנבזיף כספי לא ממש מזיק
בני אדם לא חיו במערות .

כתבה ממומנת, אבל יפה. כל הכבוד לפרסומאי. מצאתי את עצמי קורא את כולה!!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו