Nati Shohat/FLASH90

שיא נדבקים עולמי: הודו קורסת תחת מגפת הקורונה – "אין מקום לשרוף גופות"

יותר מ-2,000 חולים מתים בכל יום, וברחובות - תורים של שעות לצורך שריפת הגופות • עורך דין מקומי: "איבדתי יותר מ־12 חברים בשבוע אחד, רבים מהאנשים מתו לא מקורונה, אלא בגלל הכאוס של הממשל" • מספר הנדבקים היומי בעולם הגיע לשיא של יותר מ-893,000 נדבקים חדשים ליום

המחזות קשים נראים ברחבי הודו – שורות ארוכות של גופות המתים מהקורונה המחכות לשריפה, לפי דיווחים מהמדינה, אזורים העירוניים דוגמת דלהי, בהופאל ומומבאי, קרובי המתים נאלצים לחכות שלוש או ארבע שעות כדי שיוכלו לבצע את טקסי הפרידה מהמתים.

המדינה שבה חיים יותר מ-1.3 מיליארד בני אדם, הפכה לאחרונה למוקד הקורונה העולמי. אתמל דווח במדינה על 2,624 מתים נוספים מהנגיף ובשלושת הימים האחרונים מספר הנדבקים היומי שובר שיאים עולמיים, כאשר אתמול נשבר שיא כשמספר הנדבקים החדשים הגיע ל-346,786 בני אדם.

בתי החולים בהודו סובלים ממחסור בחמצן ומדווחים על חולים שמתים בגלל המחסור הכבד. בחלק מבתי החולים לא עומדים בעומס ונאלצים לסרב לקלוט חולים חדשים, בגלל מחסור במיטות אשפוז.

נתוני המגפה במדינה בלתי נתפסים, יותר מ־300 אלף מקרים חדשים מתגלים מדי יום – 40 אחוזים מסך האבחונים היומיים בעולם, ובסך הכל כבר יותר מ־16.6 מיליון הודים נדבקו בנגיף מאז תחילת המגיפה.

בשבוע שעבר שברה המדינה את השיא העולמי במספר המתים היומי. יותר מ־2,000 איש מתים כאן בכל יום. זאת למרות שחלק מהמתים לא מקוטלגים ככאלה שנגרמו מהקורונה, כיוון שבשל מחסור בזמן, חלק ממקרי המוות אינם נבדקים.

בתוך 15 ימים, מספר המאושפזים היומי זינק מ־100 אלף ל־300 אלף. אחת מכל שלוש בדיקות באזור הבירה יוצאת חיובית. על רוב המדינות בהודו הוטל סגר, ובחלק מהן הוטלו סגרים טוטאליים שיימשכו עד סוף החודש. במדינות מסוימות הטילו סגר חלקי באזורים מסוימים. ראש הממשלה הודו, נרנדרה מודי, ביקש מהמדינות להשתמש בסגר רק כמוצא אחרון.

עיתונאי מקומי תיאר את המראות הקשים, "האש ממשטחי השריפה על גדות נהר ההינדון בעיר גאזיאבאד (כ־50 ק"מ מדלהי) אינה פוסקת לרגע", כתב. דש דיפאק סינג, עורך דין מאוטר פרדש סיפר: "איבדתי יותר מ־12 חברים בשבוע אחד, רבים מהאנשים מתו לא מקורונה, אלא בגלל הכאוס של הממשל. החולים נבדקים ואז מחכים לתשובה במשך זמן רב. עד שהיא מגיעה, הריאות של החולה כבר סובלות מנזק בלתי הפיך".

אחת הבעיות המרכזיות במדינה כעת היא המחסור במיטות ובמתקנים ראויים בבתי החולים. מומחה מקומי לבריאות הציבור אומר כי המחדל לא היה מתרחש אילו הרשויות היו מנצלות את תקופת הרגיעה היחסית בתחילת המגיפה כדי להתכונן כראוי.

בעקבות התפשטות המגפה בהודו הגיע אתמול מספר הנדבקים היומי בעולם לשיא של יותר מ-893,000 נדבקים חדשים ליום. השיא הקודם היה ב-8 בינואר, ועמד על כ-819,000 נדבקים. יותר משליש מהנדבקים החדשים מגיעים מהודו.

בשבוע החולף אובחנו 5.5 מיליון נדבקים חדשים בעולם – כולל קרוב לשני מיליון בהודו. כאמור, לפי הנתונים עד כה אובחנו בהודו 16.6 מיליון נדבקים, ומספר קורבנות הנגיף הוא 189,544.

המדינה עם מספר הנדבקים הגבוה בעולם היא עדיין ארה"ב – שמתקדמת בחיסונים ושנראה ששיא המגפה מאחוריה. בסוף השבוע הודיעה ארה"ב שהיא תחדש את השימוש בחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון – אחרי 10 ימים של השעיה, במהלכם נבדק הקשר בין החיסונים לקרישי דם שמהם סבל מספר זעום של מתחסנים.

המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) ומנהל התרופות והמזון האמריקני מסרו ש-15 סבלו מהתופעה מתוך 8 מיליון שקיבלו את החיסון – ולכן הסיכוי לסבול מהתופעה נמוך במיוחד. כל ה-15 הן נשים, רובן מתחת לגיל 50. שלוש מהן מתו. "אנחנו כבר לא ממליצים להשעות את השימוש בחיסון", נמסר מה-CDC.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו