לסעודה החלבית של החג: חטיפי אנטיפסטי / ברוכי קופטייל

צילום וסטייל: שושי סירקיס

לסעודה החלבית של החג: חטיפי אנטיפסטי / ברוכי קופטייל

חטיפי אנטיפסטי שישדרגו את הסעודה החלבית של שבועות, או כל ארוחה חלבית במהלך השנה

חטיפי אנטיפסטי | כ 24 ריבועים

  • 1 חב' בצק עלים
  • 1 חב' גבינה מלוחה
  • עלי תבלין, אורגנו, טימין, זעתר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • ירקות שמתאימים לקליה בתנור כמו: בטטה, חציל, קישוא, זוקיני, פלפלים בכל הצבעים, עגבניות, בצל, בצל סגול, ברוקולי, כרובית, פטריות ועוד
  • ביצה להברשה

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
    חותכים את הבצק לריבועים בגודל 6.5*6.5 ס"מ.
    מניחים מעט גבינה מלוחה מפוררת במרכז ומסדרים מעל ירקות שאוהבים.
    חשוב להשאיר שוליים של לפחות חצי ס"מ בבצק.
    מקשקשים ביצה בכלי נפרד ומורחים את המסגרת של הבצק בעזרת מברשת.
    מזלפים מעל לירקות שמן זית, מפזרים מלח פלפל ותבלינים,.
    ומכניסים לתנור החם.
    אופים 15 דקות עד שהבצק מתחיל להתנפח ולהזהיב.
    ומורידים את החום ל150 מעלות כדי שהבצק יאפה היטב.
    מוציאים ומפזרים מיד בעודם חמים מעט גבינה מלוחה מפוררת בשביל נגיעות טעם וצבע ומצננים.
    שומרים היטב בכלי אטום.

    למתכונים נוספים מבית 'קול כבודה' לחצו כאן

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו