החומרים לבצק:
500 גרם קמח
חצי כף מלח
כף שמרים
1/2 כוס סוכר (1/4 כוס למי שאוהב פחות מתוק)
1/3 כוס שמן
1 כוס חלב קר או מים קרים לפרווה, מעורבבים עם 1 כוס מים חמים
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים
מוסיפים את החומרים הרטובים מלבד חצי כוס שמן
ללוש את הבצק 10 דקות ולהוסיף את יתר השמן. ללוש שתי דקות נוספות.
להתפיח 20 דקות
ללוש שוב בקיפולים ולהתפיח שוב עד להכפלת הנפח
ליצור לחמניות ולהתפיח 30 דקות.
לרוטב שום:
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
6 שיני שום
כפית זעתר
חצי כפית מלח
כף שומשום
לטחון יחד את כל הרכיבים ולמרוח על הלחמניות לפני שמכניסים לתנור ומיד אחרי שהן יוצאות מהתנור.