Yonatan Sindel/Flash90

בדיקות ביתיות ובדיקות מהירות: כל מה שצריך לדעת על הבדיקות החדשות

החל מהשבוע יחל שיווק של ערכות בדיקה מהירות בפארמים ובבתי המרקחת בישראל • הבדיקות המהירות הן בעלות רגישות פחותה מזו של בדיקות ה-PCR הרגילות, אך הן מאפשרות זיהוי מהיר וטוב מספיק במקרים בהם העומס הוויראלי גבוה

משרד הבריאות עדכן הצהריים (שלישי) בבתי המרקחת החלו בשיווק בדיקות קורונה ביתיות מהירות, (אנטיגן). מדובר בבדיקות לגילוי נגיף קורונה, המבוססות על טכנולוגיה שאינה מצריכה שינוע הבדיקה למעבדה ומאפשרת מתן תשובה תוך 15 עד 30 דקות מרגע הדגימה.

הבדיקות המהירות הן בעלות רגישות פחותה מזו של בדיקות ה-PCR הרגילות, אך הן מאפשרות זיהוי מהיר וטוב מספיק במקרים בהם העומס הוויראלי גבוה. במשרד מדגישים כי בדיקות אלו אינן תקפות בשימוש לצורך מעבר גבול או טיסה אלא רק בדיקות PCR.

לפי הנחיות משרד הבריאות, מי שנמצא חיובי בבדיקה מהירה צריך להיכנס באופן מיידי לבידוד ולבצע בדיקת PCR בהקדם, לאימות התוצאה. אם תוצאת ה-PCR שלילית, אזי ניתן לצאת מבידוד (תוצאת ה-PCR גוברת על האנטיגן). אך אם לא בוצעה בדיקת PCR יש להשלים את תקופת הבידוד – כמו מי שנמצא חיובי בבדיקת PCR.

את הבדיקות המהירות הביתיות ניתן לבצע החל מהשבוע, כאשר יחל שיווק של ערכות בדיקה מהירות בפארמים ובבתי המרקחת. בדיקות אלו נועדו לשימוש הציבור בהתאם להנחיות. תוצאה שלילית בבדיקות אלו אינה משמשת כאסמכתא כלשהי לטובת כניסה למקומות או כל דבר אחר, והיא לשימוש אישי בלבד.

בנוסף, בקרוב צפויות עמדות ביצוע בדיקות מהירות על ידי דוגמים הרשומים במשרד הבריאות, באתרי בדיקה הפרוסים ברחבי הארץ. תוצאה שלילית בבדיקות אלו עבור מי שאינו מחוסן או מחלים, מאפשרת כניסה למקומות הפועלים בתו שמח, או תו ירוק למשך 24 שעות, בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו