בדרך לסגירת נתב

Olivier Fitoussi/Flash90

בדרך לסגירת נתב"ג? אלרעי-פרייס: "איסור טיסות למדינות ספציפיות כבר לא מספיק"

ראש שירותי בריאות הציבור אמרה בוועדת החוקה כי "כיום יש בין 150 ל-200 חולים מאומתים שנכנסים ביום לישראל". ד"ר שרון אלרעי-פרייס הגנה על המדיניות, אך אמרה שיש צורך בהגבלות נוספות על טיסות: "נייצר מודל חדש"

ועדת חוק, חוקה ומשפט של הכנסת דנה היום (חמישי) בהרחבת רשימת המדינות שהטיסה אליהן אסורה בגלל התחלואה בקורונה. במהלך הדיון אמרה ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי-פרייס כי יש לנסח מדיניות חדשה לנושא הכניסה לארץ והיציאה ממנה.

לדברי ראש שירותי בריאות הציבור: "כבר הגענו ל-800 אנשים וחולים שנכנסו דרך המעברים בעיקרם מנתב"ג. יש לנו בין 100 ל-250 חולים שנכנסים ביום. זו תחלואה של כל ה-10 ימים אחרי חזרה מחו"ל".

היא הוסיפה כי "בין 50% ל-60% מתגלים כבר בנתב"ג בבדיקה הראשונה והיתר מתגלים במהלך הבידוד. זו עליה אקספוננציאלית בתחלואה המיובאת. מה שבאמת מדאיג אותנו היא תחלואה שבאה מכל העולם, בעיקר תחלואה של מחוסנים. מכל העולם שיעור התחלואה החוזרת עומד על בין 0.1% ל 0.6%".

ד"ר אלרעי פרייס הגנה בדיון על מדיניות משרד הבריאות עד כה. "אין ספק שהמדיניות עד כה של סגירת מדינות בסיכון מירבי ליציאה עזרה להפחית תחלואה. התחלואה בעולם הולכת ועולה בצורה מדאיגה מאוד. הרבה מאוד מדינות נכנסות לגל רביעי, וגם מדינות מחוסנות כמו בריטניה וארצות הברית".

למרות הדברים היא הוסיפה כי המדיניות של איסור טיסה לקומץ מדינות כבר איננה יעילה ורמזה על האפשרות שנתב"ג ייסגר. "אנחנו מבינים שכיום עם הדלתא והתחלואה בעולם, לבחור בפינצטה איזו מדינה מהווה לנו סיכון, כנראה לא מספיק כבר. אנחנו חושבים במשרד ונגיש גם לקבינט ולכם מדיניות אחרת. צריך לייצר את המודל שמצד אחד יאפשר נסיעה ומצד שני יצמצם את התחלואה".

בפתח הדיון, יו"ר הוועדה גלעד קריב מתח ביקורת על קשיחות ועדת החריגים, לדבריו, ודרש לבחון מחדש את הקריטריונים ליציאה מישראל. "כשבקשה להשתתפות של נכדה בלוויה של סבתה מסורבת אוטומטית, זו הפרה של הוראות התקנות. אתם לא מפרשים במידתיות ראויה את החריג ההומניטרי. אנחנו במציאות אחרת מתחילת המגיפה, בה לא מוטל סגר ויש חיסונים. היציאה מישראל היא זכות חוקתית והמגבלות עליה צריכות להיות מדתיות ולתכלית ראויה".

ח"כ קריב הוסיף: "הטלתם איסור, וחמישה שבועות אנחנו שומעים פה שלא אוכפים אותו, כשמחויבי בידוד עולים בנתב"ג לתחבורה ציבורית ואף אחד לא מונע זאת מהם. אי אפשר לא לאכוף במקום שהחוק קובע אכיפה ולהחמיר במקום אחר. זה לא מחזיק מים. אנחנו ערים לצורך להתמודד עם גל התחלואה ולכן ברור שאנחנו מאשרים בגדול את ההגבלות, אך ההחמרה בהגבלות חייבת לבוא עם מדינות אכיפה קוהרנטית אך גם סבירה ובהירה".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture