pixabay

הכנסת אישרה: השבים מ-18 מדינות נוספות יחויבו בבידוד מלא – בהן ארה"ב

וועדת עבודה, רווחה והבריאות אושר כי מחוסנים ומחלימים השבים מ-18 מדינות נוספות יחויבו בבידוד. בתוך כך, הערב יתכנס קבינט הקורונה לדון בעקבות ההתפשטות המהירה של המגפה בארץ ובכירי משרד הבריאות צפויים לבקש החמרה נוספת במגבלות

ועדת עבודה, הרווחה והבריאות אישרה היום (שלישי) צו להוספת 18 מדינות לרשימת המדינות שמחוסנים ומחלימים השבים מהן ידרשו לבידוד מלא של שבוע. במקביל, יוסרו שמונה מדינות מהרשימה, כך שתכלול בסה"כ 42 מדינות.

בתוך כך, הערב יתכנס קבינט הקורונה לדון בעקבות ההתפשטות המהירה של המגפה בארץ. בכירי משרד הבריאות צפויים לבקש החמרה נוספת, לפיה רשימת המדינות החייבות בבידוד תורחב אף יותר – כך שהרוב המוחלט של החוזרים ארצה יחויבו בבידוד, פרט למספר יעדים מצומצם מאוד.

לפי ההחלטה, מדינות שמחוסנים ומחלימים השבים מהן ידרשו לבידוד החל מה-6 באוגוסט: אוקראינה, איטליה, איסלנד, אסוואטיני, ארצות הברית, בוטסואנה, בולגריה, גרמניה, הולנד, טנזניה, יוון, מלאווי, מצרים, צ'כיה, צרפת, קובה, רואנדה ותוניסיה.

בתוך כך, הוועדה אישרה גם מדינות שיוסרו מהרשימה: איי סיישל, זמביה, פרווגאי, קוסטה ריקה, אוגנדה, ליבריה, פנמה וקניה. מנתונים שהוצגו על ידי משרד הבריאות בדיון עולה בין היתר כי כי מארה"ב חזרו מסוף יוני ועד סוף יולי 141 חולים, המהווים 0.24% מכלל השבים ממנה. בהתאם, מאיטליה הגיעו 27 חולים (0.24%), מגרמניה 43 חולים (0.29%) , מיוון 292 חולים (0.47%),מצרפת 42 חולים (0.24).

בצו שהגיש משרד הבריאות לדיון הוסבר הרקע להרחבת הרשימה: "האיום המרכזי כיום על הישגי ישראל בשליטה במגפה הוא סכנה מכניסת ווריאנטים מוטאנטיים של הנגיף שעלולים להיות אלימים יותר או בעלי פוטנציאל הדבקה משמעותי יותר, שיפגעו באוכלוסייה שאינה מחוסנת. החשש המשמעותי ביותר הוא מכניסה והתפשטות של ווריאנט של הנגיף שיחמוק מההגנה שמקנה החלמה או חיסון, באופן מלא או חלקי. קיים סיכון מוגבר כי היוצאים למדינות אלו יחזרו ויביאו עימם וריאנטים כאמור שיתפשטו במהירות בקהילה ועד שיזוהו יהיה מאוחר מדי".

אילנה גנס, ראש מטה בריאות הציבור במשרד הבריאות אמרה בדיון כי: "גל התחלואה הנוכחי הוא תמונה דומה למה שאנחנו רואים בעולם. מרבית העולם נמצא בעליית תחלואה, לרוב בגלל זן הדלתא. המודל לבניית הרשימה מבוסס על מספר קריטריונים- החשוב ביותר הוא כניסה של תחלואה לארץ. לא משנה מה המדינה מדווחת על עצמה, כי חלק המדינות לא בודקות, מרצפות וריאנטים או מדווחות. הקריטריונים הנוספים הם הערכת היקפי תחלואה באמצעות מודלים בין לאומיים- בריטי ואמריקאי שמעריכים בצורה עקיפה את התמותה העודפת במדינה והתחלואה. בנוסף מתייחסים להימצאות וריאנטים במדינות, לבדיקות סרולוגיות באותן מדינות וגורמים נוספים.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו