By Avi1111 dr. avishai teicher - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64390864

מדינה יהודית? בג"ץ מרחיב את חוק השבות לכניסת גויים נוספים לישראל

כבר היום יכולים גויים גמורים לפי ההלכה לקבל אזרחות ישראלית מכוח חוק השבות, אך כעת מרחיבים השופטים את הפרצה כאשר קבעו כי גם אלמנה של זכאי לעליה ארצה לפי החוק, תוכל לקבל אזרחות • "יגרום לעם היהודי להיות מיעוט"

שופטי בית המשפט העליון קבעו היום (ראשון) ברוב של 2 תומכים מול מתנגד בודד כי גם אלמנה של גבר שהיה זכאי לעלות לישראל מכוח חוק השבות, תקבל אזרחות ישראלית ותגיע למדינת העם היהודי.

מדובר בפרצה חמורה נוספת בחוק שביקש לעלות את יהודי הגולה לארץ ישראל, אך בפועל מתיר לגויים רבים לפי ההלכה, בשל היותם בנים לאב יהודי, לעלות ארצה. כעת, פרצו השופטים פרצה נוספת בחוק.

לפי פסק הדין "בעלה של העותרת (הוא) בן ליהודי, היה פעיל בקהילה היהודית והוכר על ידי הסביבה כיהודי; העותרת הייתה מוכרת כאשתו של יהודי ואימצה לעצמה אורח חיים יהודי; ילדיהם הזדהו כיהודים וקיבלו חינוך יהודי בחו"ל; וכפועל יוצא שלושה מתוך ארבעת הילדים בחרו לעלות ארצה ולשרת בצבא ההגנה לישראל. ניתן לטעון כי גם במצב דברים זה, בבחירתה של האלמנה לבוא ארצה ולחיות לצד ילדיה, מבקשת היא לקשור את גורלה בגורלו של העם היהודי ולשמור על קרבתה אליו".

השופט יצחק עמית כתב בפסק הדין כי הוא "סבור כי קיימים מקרים שבהם פטירתו של בן הזוג זכאי השבות אינה מעידה בהכרח על התפרקות התא המשפחתי ועל ניתוק הקשר ליהודי ולעם היהודי, ככל שקשר כזה היה קיים עוד קודם לכן. ככלל, בני זוג המקיימים קשר זוגיות כן קושרים את גורלם זה בזה, ואין להסיק מפטירתו של אחד מבני זוג כשלעצמה על ניתוק הקשר. בדומה, אין להסיק כי פטירתו של אחד מבני הזוג מביאה בהכרח לניתוק קשר הגורל שקשרו בני הזוג עם העם היהודי".

השופט דוד מינץ, שהיה בדעת מיעוט, כתב כי "לעמדתי, יש להעדיף את פרשנות המשיבים לחוק השבות באופן שאלמנת ילד או אלמנת נכד של יהודי לא תהיינה מוגדרות כ"זכאיות שבות". על כן לשיטתי דין העתירות להידחות. חוק השבות, הוא אחד מהחוקים החשובים ביותר. יש שכינוהו החשוב שבחוקי ישראל. חוק יסוד במהותו. היסודי שבחוקים".

אך ההכרעה הייתה בידיה של השופטת ענת ברון שקבעה כי "במחלוקת שנפלה בין חבריי, אני מצטרפת לתוצאה שאליה הגיע חברי השופט יצחק עמית – כי יש לעשות את הצו על תנאי שניתן למוחלט, ולהורות למשיבים ליתן לעותרות בבג"ץ אזרחות ישראלית ומעמד עולה מכוח חוק השבות".

יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר מסר בתגובה: "בג"ץ פסק היום עוד פסק דין תקדימי ומסוכן שיהרוס את חוק השבות. הפרצות בחוק עלולים לגרום בעתיד לעם היהודי להיות מיעוט בארצו. במושב הבא אציע לתקן את פסיקת בג"צ ולהכניס סעיפים מפורשים בחוק שימנעו המשך המדרון החלקלק. שוב בג"ץ מוכיח מדוע, הגיעה השעה לבצע רפורמה במערכת המשפט ולמנות שופטים עם אג'נדה יהודית ציונית".

יו"ר נעם וחבר סיעת הציונות הדתית, חה"כ אבי מעוז הגיב לפסיקת בג"צ: "שוב שופטי בג"ץ מפגינים אקטיביזם דורסני ביחס לזהותה היהודית של מדינת ישראל. בפסיקתם הנוכחית על מתן זכאות לעלייה לארץ ולקבלת אזרחות גם לאלמנות של גויים שהינם צאצאים ליהודים, תוך הרחבה פרשנית לעמדת המחוקק ב'סעיף הנכד' המפורסם, פרצו השופטים שוב את מה שכונה בדעת המיעוט 'החשוב שבחוקי ישראל. חוק יסוד במהותו. היסודי שבחוקים', ויצרו את האפשרות לכך שבעתיד יוכלו עוד גויים רבים להתאזרח בארץ. שוב הוכח כי יש צורך להגן על זהותה היהודית של המדינה מפני שופטי בג"ץ ושוב באנלוגיה לדבריו של השופט המנוח חשין – מי שירים יד על זהותה היהודית של מדינת ישראל, נגדע את ידו".

ח"כ ד"ר שלמה קרעי, אמר על פסיקת בג"ץ המרחיבה את חוק השבות: "מדינת כל גוייה.. בג"צ מכרסם ביסודות המדינה היהודית, ובאמצעות "פרשנות תכליתית" מעוות את החוק כך שישרת את משאלות לב שופטיו הפרוגרסיביים". קרעי התריע, "אם לא נשים לזה סוף, בגצ ישים סוף למדינה היהודית. אוביל בכנסת שינוי בחוק להקמת חומה בצורה, כזו שאפילו בגצ האקטיביסטי והאנטי ציוני לא יוכל לפרוץ".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו