החמאת בוטנים יכולה להיות תחליף למלח, יש בו מליחות מיוחדת ועדינה, במתכון הזה יש שילוב של מתוק מלוח וקצת פיקנטי שיוצר טעם מעודן ומיוחד לתבשיל עוף מושלם.
מרכיבים:
6 פרגיות חתוכות לרצועות בינוניות (אפשר להחליף בחזה עוף)
3 בצלים חתוכים לקוביות
2 כפות דבש
4 כפות חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
כף חומץ בלסמי
כף שטוחה צ׳ילי גרוס
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
שמן זית בחומציות נמוכה
הכנה:
1 מחממים סיר סוטאז׳ על להבה גדולה
2 מתחילים לטגן ולאדות את הבצל ומוסיפים מעט שמן זית ואת הדבש ומבשלים עד שהבצל מקבל צבע קרמל יפה
3 מוסיפים את הפרגיות החתוכות ומטגנים עד להזהבה קלה
4 מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב מלבד הפטרוזיליה ומערבבים היטב ומורידים לאש נמוכה וממשיכים לבשל בלי כיסוי כ3/4 שעה עד שהנוזלים מצטמצמים מעט
5 מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים, מוסיפים מלח במידת הצורך ומורידים מהאש
בתאבון!
לא מבין מה זה פרגית.
פרגית היא עוף שלם צעיר.
האם הכוונה לכל העוף ?