משבר התחבורה הציבורית בהר יונה: "מאות מצטרפים לשכונה והמצוקה גוברת"

לקראת אכלוס של עוד 250 משפחות בהר יונה החרדית עולה שוב המצוקה התחבורתית החמורה בה נמצאים התושבים. תושבים ל'חדשות JDN': "הניידות היא חלק בלתי נפרד מהחיים ותנאי יסודי לביסוס יישוב"

היישוב החרדי הר יונה בעיר נוף הגליל מתרחב ומצוקת התחבורה גדלה. היישוב כולל קהילות גדולות של ציבור ליטאי, ספרדי וחסידי ומהשטח עולה צורך ברור בתחבורה ציבורית סדירה אל הריכוזים החרדיים הגדולים, בעיקר ירושלים ובני ברק. "זהו למעשה תנאי ויסוד לביסוסו של כל מקום יישוב שאינו קרוב למרכז", אומר תושב השכונה ל'חדשות JDN'.

עסקני השכונה מציינים את הכאוס החמור בה נמצאים התושבים והמשפחות, והרגשת ההתעלמות ממשרד התחבורה זה כשנתיים ימים מאז התרחבות השכונה. מבירור מול התושבים עולה הצורך בתחבורה "ישירה" לשכונות בירושלים יומיומית בימות השבוע, שחיוניותה גוברת ככל שהמקום מתאכלס במהירות עצומה. "אנשים צריכים להגיע לעיסוקיהם ולסידוריהם, לענייני רפואה, לשמחות ולביקורי משפחתיים ועוד, והניידות היא חלק בלתי נפרד מהחיים", אומרים.

בימים אלו מסתיימת בניית עוד שני פרויקטים גדולים ולקראת קבלת טופס אכלוס ואכלוסם של מעל מאתיים משפחות שחלקם הגדול הם משפרי דיור ומשפחות של קרוב ל-10 נפשות, ועולה הצורך הדחוף של תחבורה ציבורית ישירה לשכונות בירושלים.

בימים האחרונים נערכה ישיבה מיוחדת של עסקני התחבורה בשכונה. בישיבה בה השתתפו חיים אמרון נציג הקהילה הספרדית, נציג הקהילה הליטאית גרשון ברלין ונציגי הקהילות החסידיות בעלזא טשערנוביל לעלוב ותולדות אברהם יצחק, הביעו הנוכחים את הכאב של התושבים, על ההתעלמות הממושכת במשפחות היקרות שהרימו את הכפפה כדי לייצור עוד פתרון למצוקת הדיור החמורה בציבור החרדי.

"משפחה שברצונה לצאת בשעות הצהרים להגיע לחתונה בירושלים יש לה להיסחב בשלושה אוטובוסים והנסיעה יכולה לארוך כחמש שעות, וא"צ להרחיב על הקושי העצום של נשים וילדים ומזוודות וכו'", אמרו העסקנים.

שכונת "הר יונה" 'בנוף הגליל' ובשורתה ההיסטורית למצוקת הדיור החרדית איננה חדשה. כבר כמה שנים שהמומחים מצהירים כי הפתרון למצוקה היא שכונת 'הר יונה', בשל כך שהיא מציעה כעשרים אלף יח"ד לציבור החרדי.

כאמור, הבעיה המרכזית בשכונה היא התחבורה. בעוד שלבני ברק פועל קו סדיר, לירושלים עדיין לא ניתן מענה ראוי. ונושא התחבורה היא אחת הדברים המרכזיים שמשפיעים על אברכים האם לעבור לגור בפריפריה – בתקווה שנציגינו יטפלו בנושא.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו