למרות ההתנגדויות: עמיר פרץ הוא יו

למרות ההתנגדויות: עמיר פרץ מונה ליו"ר התעשיה האווירית

הממשלה אישרה את מינויו של פרץ למרות העובדה שוועדת גילאור למינויים בשירות הציבורי פסלה את מועמדותו בחודש שעבר, לאור הזיקה הפוליטית שלו ולנוכח העובדה שאינו חבר בנבחרת הדירקטורים של רשות החברות הממשלתיות

בתום דיון הישיבה השבועית של הממשלה, אושר מינויו יו"ר מפלגת העבודה לשעבר, עמיר פרץ, ליו"ר התעשייה האווירית. את ההצעה למינוי הגישו שר הביטחון בני גנץ ושר האוצר אביגדור ליברמן.

אישור מינויו של פרץ קורה למרות שוועדת גילאור למינויים בשירות הציבורי פסלה את מועמדותו בחודש שעבר. הפסילה הגיעה לאור הזיקה הפוליטית שלו ולנוכח העובדה שאינו חבר בנבחרת הדירקטורים של רשות החברות הממשלתיות. למרות האמור, גנץ החליט לעקוף את החלטת ועדת גילאור ולהביא את המינוי לאישור הממשלה בכל זאת.

כפי שפורסם, בהצעת המחליטים נכתב כי ישנו "צורך ממשי" המצדיק את מינויו של פרץ למרות שהוא לא בנבחרת הדירקטורים ועל אף החלטת הוועדה לפיה לא מתקיימים התנאים המצדיקים את המינוי. גנץ סבור כי פרץ, ששימש כשר ביטחון ויו"ר הסתדרות לשעבר, ניחן ב"כישורים מיוחדים" ולו ניסיון רב ומגוון בניהול משרדי ממשלה, ארגונים גדולים, מערכות, עובדים ותקציבים המצדיקים את מינויו לדירקטור בתעשייה האווירית על אף קיומה של זיקה פוליטית, ובהמשך גם כיו"ר דירקטוריון.

השרה מיכאלי נמנעה בהצבעה בממשלה על מיני עמיר פרץ. בהודעה שפרסמה השרה נמסר כי "הממשלה שלנו מגיעה אחרי ממשלה שפגעה קשות בשומרי הסף ולכן יש לנו אחריות מיוחדת בחיזוקם".

לדברי מיכאלי: "קראתי בעיון את החלטת הוועדה שאחראית על אישור המינויים. אין חולקת שלפרץ יש כישורים רלוונטיים לתפקיד, אבל בהחלטת הוועדה מופיעה גם הזיקה הפוליטית החזקה מאד לשר הבטחון שאחראי על החברה. זיקה חזקה כל כך שלפי חוו"ד היועמ"ש נדרשות שנה עד שלוש כדי לנתקה".

כזכור, בשבוע שעבר פרסם הפרשן עמית סגל כי הממשלה תדון בעניין היום וכתב כי, מדובר בצעד חסר תקדים כאשר במשך 30 השנים מאז שהוקמה הוועדה למינוי בכירים, לא מונה לתפקיד אדם שנפסל בהחלטה של הוועדה, כך שההחלטה להביא את מינויו של פרץ לאישור הממשלה היא צעד חריג במיוחד.

סגל אף רמז כי בתקופת הממשלה הקודמת היועמ"ש אביחי מנדלבליט לא היה מאשר מהלך שכזה, "באורח פלא, או שלא, הצעד למינוי פרץ קורה דווקא בממשלה שרוב מרכיביה תמכו בחיזוק "שלטון הפקידים" ובשומרי הסף", אמר הפרשן הפוליטי הבכיר.

סגל חשף מכתב שנשלח מטעם הוועדה והוסיף: "הוועדה למינוי בכירים רואה את צעדי הממשלה ואת העובדה המדהימה שהיועמ"ש לממשלה אביחי מנדלבליט, שנלחם בכל כוחו בעבר נגד אישור מינויים כאלה, מאשר כעת לממשלה לדון בזה ולהצביע על כך ביום ראשון".

המכתב שעליו דיבר סגל נשלח על ידי הוועדה ליועמ"ש מנדלבליט ולממשלה ובו כתבו חבריה: "אנו מבקשים להדגיש את החשש הכבד מפני המדרון החלקלק בקבלת ההחלטה שלפיה לפרץ כישורים מיוחדים הגוברים על הזיקה הפוליטית. אנו מדגישים גם את החשש שההחלטה תחזיר אותנו שנים רבות לאחור בהתמודדות עם עולם של מינויים פוליטיים שאינם מתבססים על יכולת מקצועית וכישורים. זו עלולה לרוקן מתוכן את הדרישה בחוק לכישורים מיוחדים".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו