"כרמל" הגיעה ונפגעי ההצפות חוששים: "זוכרים איך טיפסנו כדי לא לטבוע"

צילום: דוברות מד"א

"כרמל" הגיעה ונפגעי ההצפות חוששים: "זוכרים איך טיפסנו כדי לא לטבוע"

הסופה שצפויה להביא איתה כמויות נאות של גשם, דבר שעלול לגרום שוב להצפות - גורמת לחשש כבד בקרב נפגעי הסופות הקודמים. עם זאת - עמר, נהג מונית בן 70 שרכב העבודה שלו טבע בחניון בניין מגוריו, אומר שהפעם נערכו כמו שצריך

הבוקר (שני) החלה לפקוד את ישראל הסופה "כרמל", שכבר מביאה איתה גשמים כבדים, והחזאים מתריעים מפני הצפות. אזרחים שנפגעו בהצפות בשנים קודמות, מקווים שהמקרים משנים עברו לא יחזרו על עצמם. חלקם עדיין מנסים לשקם את הנזקים – וכעת הם מספרים על הטראומה.

בלב נהריה זורם נחל הגעתון, שמדי חורף הוא עולה על גדותיו ומציף את האזור בכמויות מים – כשהתושבים ובעלי העסקים סובלים. חנות המשקפיים של איתמר נחמני, "איתמר עולם", הייתה ממוקמת עד ינואר 2020 בתחילת רחוב הגעתון. הנחל עלה על גדותיו, והשיטפון שהגיע פשוט הציף את החנות עד לגובה השולחנות. הציוד יקר הערך נהרס, ולתשתיות המבנה נגרמו נזקים כבדים. זמן קצר לאחר מכן הוא עזב את המקום, ופתח את החנות מחדש, באזור צפוני יותר.

"ברחתי משם כל עוד נפשי בי, לא יכולתי להישאר שם", הוא מספר בשיחה ל'ווינט'. "עד היום למרות שאני נמצא במקום בטוח יותר, מחוץ לטווח ההצפות, לכאורה, אני לא רגוע כשאני שומע ששוב מתקרבת הסכנה לשיטפון. אני עדיין זוכר איך טיפסתי על השולחן בחנות, כדי לא לטבוע". נחמני נמצא היום בהליכים משפטיים בתביעה ייצוגית נגד המדינה. "עד היום אני נאבק על הפיצויים. הנזקים מוערכים ב-150 אלף וקיבלתי בערך 60 אלף. הייתי צריך להשקיע 300 אלף שקל נוספים בציוד חדש".

במושב אחיעזר כבר שנים שלא התרחשו הצפות, אך לא' שמתגורר ביישוב, הוצף ביתו בסערה של דצמבר 2018. א' מספר כי הוא תמיד מפחד בסערות שזה יקרה שוב: "אני יודע שהפעם כנראה שמלבד הקור שום דבר לא יהיה דומה, ועדיין חושש. זה לא קל לעבור דבר כזה. אצלי רק היה מעט מים שחדרו, אבל הם הרסו רהיטים. זה לא שאני חושש שזה יקרה שוב, אבל נזהר".

מערכת הניקוז בבניין בו מתגורר נהג המונית דוד עמר מרחוב הבנים פינת העצמאות בנס ציונה, לא עמדה במטח הגשם שירד בזמן קצר. בעקבות כך החניון בבנייןמהוצף: "המונית החדשה שלי צללה אז לתוך המים, שהציפו את שתי קומות החניון – ועד היום, שנה אחרי, יש לי תביעות בגין הנזקים שנגרמו לי מזה. אני מקווה שנעבור את הסופה הנוכחית בשלום. אני ועוד שכנים רבים לא נחנה בחניון התת-קרקעי שהוצף לפני שנה".

עמר, בן 70, הוסיף כי הפעם הם נערכו בנס ציונה כמו שצריך לסופה. "את הרכבים לא החנינו הפעם בחניון הבניין, ועשינו תורנות לעקוב אחר המצלמות לראות האם יש הצפה. ברגע שמתחילה ההצפה – התורן יעיר את השכנים". לטענת עמר, גם בעייריה נערכו הפעם: "בנו מאגר גדול לקלוט את מי הגשמים ויש משאבות. נקווה שנעבור את "כרמל" בשלום".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו